Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pap-és diakónusszentelés Szombathelyen


Kaszás Csaba és Takács AndrásKaszás Csabát diakónussá, Takács Andrást pedig áldozópappá szentelte a szombathelyi Székesegyházban dr. Veres András egyházmegyei kormányzó június 18-án. 



PapszentelésZsúfolásig megtelt a Székesegyház a nagy ünnepre, amelyen a szentelendők mellett, a jubiláns atyákat is köszöntötte Veres András.  A szentelésre nagy számban érkeztek az egyházmegyéből rokonok, hívek, szerzetesek és persze a Győri Egyházmegyéből is papok, kispapok – ahol a tanulmányaikat folytatták a szentelendők – hogy együtt ünnepeljenek és imádkozzanak Csabáért és Andrásért és persze a jubiláns papokért.

Veres András homíliájában kiemelte: Isten minden ember számára személyes életcélt és hivatást ad. Nem mindenki ugyanazt akarja csinálni. De minden élethivatásban van egy közös dolog: Isten országának építése. Mindannyiunkat ez a vágy kell, hogy vezessen akár egyházi, akár nem egyházi pályán dolgozik a hívő ember. Isten országának vagyunk a munkásai, ezt mindig figyelembe kell vennünk.

Nem mindenki kapja meg a hívást a papi, szerzetesi életre. Ehhez nem elég egy fellángolás, pl. egy megtérés után. Aki személyes és sajátos meghívást kap Jézus követésére, annak egyetlen igazi nagy vágya van, hogy ezt minél teljesebben, minél tökéletesebben, minél inkább odaadottabban tudja tenni.

Ébredjen szívetekben lelkesedés, vágy, hogy ezt a személyes kiválasztottságot életetek minden napján megtudjátok hálálni Istennek. Így az egyházmegyének, Isten hívő népének öröme telik majd szolgálatotokban és sokak üdvösségét fogja szolgálni az a lelkipásztori munka amit végeztek, buzdította Csabát és Andrást a kormányzó püspök.

PapszentelésA homília után következet a kiválasztottak szentelése. Takács András már mint áldozópap, Kaszás Csaba pedig mint diakónus szolgált a szentmise további részében az oltárnál.

A szentmise végén a Szent Márton oltárnál imádkozott a főpásztor a két szentelttel, kérve a szent püspök közbenjárását szolgálatukra és új papi hivatások ébresztésére.

Az egyházmegye papsága nevében Kiss László, pákai plébános köszönte meg András püspök 10 éves egyházmegyei szolgálatát és Isten áldását kérte Győri Egyházmegyei munkájára.

A szentmise végén Takács András atya adott újmisés áldást a híveknek. 

További képek: https://www.facebook.com/szombathelyiegyhazmegye/photos/?tab=album&album_id=893401530787477