Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály 2016. június 13.


Fatimai est SzentkirályonJúnius 13-án is sok Szűzanyát tisztelő hívő jött el az egyházmegye különböző részéből, hogy együtt, egy közösségben imádkozhasson a Szűzanya gyönyörűen feldíszített szobránál Szombathelyen a szentkirályi templomban.


Fatimai est SzentkirályonEzen a szép estén a vendég Csány Péter szalézi atya volt, aki a szombathelyi Szent Kvirin-templomban végez szolgálatot. A szokásoknak megfelelően szentségimádással kezdődött a dicsőítés, majd a szentségi áldás után szentmisével folytatódott. A szentmisét bemutatta Csány Péter és Ipacs Bence a szentkirályi templom káplánja. Fekete Szabolcs atya Szőlős és Szentkirály plébánosa pedig a gyóntatószékben végzett szolgálatot.

 

Fatimai est SzentkirályonPéter atya elsősorban arra tanította az egybegyűlteket, hogy a Szűzanya tisztelete legyen mindig és mindenkor szívből eredő és teljes mértékű. Felhívta a figyelmet a Szűzanya hét fájdalmára, de ugyanakkor arra is, hogy a fájdalmak mellett ott vannak ugyanúgy a Szűzanya örömei is, amelyekből napjaink során mindig meríthetünk annyi erőt, hogy a Szűzanya örömeivel útjaink Jézus Krisztushoz vezethessenek.

A szentmise után körmenetben tettünk bizonyosságot hitünkről, majd a Szűzanya oltalmában bízva helyeztük lábai elé kéréseinket, imáinkat.

Szöveg és fotó: Geosits Péter