Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirály városrészen


engesztelés szentkirályonMint minden hónap 13-án, júliusban is szép számmal jöttek össze a szentkirályi templomba azok a Szűzanyát tisztelő hívek, akik meghallották Égi Édesanyánk hívó szavát.


engesztelés szentkirályonSzentségimádással kezdődött az engesztelés, amit Fekete Szabolcs atya, plébánosunk vezetett ezen az estén. A szentségi áldás után a szentmise fő celebrálója Dr. Stift Zoltán atya volt, Ipacs Bence káplánunk pedig a gyóntatószékben végzett szolgálatot.

Zoltán atya szentbeszéde is abba a kategóriába tartozott, amit elhallgattunk volna akár reggelig is. Zoltán atyát a Jó Isten más talentumokkal is megajándékozta, így nem véletlenül ismerjük úgy mint „Angelico” atya. Szentbeszédében visszaemlékezett egy régi szentkirályi lelkigyakorlatra és tulajdonképpen ennek a lelkigyakorlatos szentbeszédnek a folytatását hallottuk, csodáltuk. Nagyon egyszerű dolgokra hívta fel figyelmünket Zoltán atya, ugyanúgy ahogy a Szűzanya is: imádságra, imára hív bennünket szüntelenül. Talán nem véletlen, hogy pont a kisgyermekek által, mint Fatimában és más kegyhelyeken mivel gyermekkorunk hite nagyban meghatározza későbbi keresztény életünket. Elsősorban a rózsafüzér imádkozásra hívta fel figyelmünket Zoltán atya, amit legfőképpen a családban, közösségekben kellene többet imádkozni. A rózsafüzér imádkozása nem monoton ismétlése a legegyszerűbb imáinknak, hanem találkozás a valóságos Istennel. Szent II. János Pál pápa szavaival ” Az öröm lánca” ami szoros köteléket biztosít a mindenható Istennel és az ő Édesanyjával, Szűz Máriával.

engesztelés szentkirályonA szentmise után körmenetben tettünk bizonyságot hitünkről, majd könyörgő imákkal kértük Szűzanyánktól segítséget azoknak, akik legjobban rászorulnak az Ő irgalmára.

Szöveg és fotó: Geosits Péter