Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Emlékezés Szent István királyra


Szent István király ünnepeSzent István sziklára, Jézus evangéliumára építette a magyarság jövőjét és Isten  kezébe helyezte sorsát, mondta augusztus 20-i, ünnepi szentbeszédében Horváth József pápai prelátus Szombathelyen, a Kálvária-templomban. A szentmisét követően az új kenyér megáldására és megosztására is sor került.


Emlékezés Szent IstvánraSzent István nem csak a törvényt és hitet adott a magyarságnak, hanem gondolkodásmódját is átalakította. A vad, pusztító élet helyébe a jézusi szeretet és megbocsátás parancsát helyezte, mondta szentbeszédében Horváth József. Kiemelte: István nem csak színleg, hanem lelkében valóban keresztény volt. Ezért is építette a magyarság  jövőjét az evangéliumra és helyezte országa sorsát halála előtt Isten kezébe, kérve a Szűzanya közbejárását értünk. 

Emlékezés Szent IstvánraAz Európai Unió alkotmányából szándékosan kihagyták a keresztény múltat, hagyományokat. Így az unió a semmire kezdett el építkezni. Mi, magyarok ezt nem tudjuk elfogadni, hiszen minket kötelez Szent István öröksége és hite. Ha képesek vagyunk életünk részévé tenni az evangéliumot, megélni a mindennapokban, akkor van jövője az országnak,mondta Horváth József.

A szentmisét követően a templom előtti téren került sor az új kenyér megáldására és a jelenlévők közötti szétosztására.