Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály városrészen

fatimai est szentkirályonNem szakadt meg a jó hagyomány azzal, hogy új lelki pásztor érkezett a szentkirályi plébániára 2016. augusztus elsejétől. Most is sokan érkeztek augusztus 13-án, hogy közösségben ünnepeljük a fatimai jelenés évfordulóját, valamint a közelgő Nagyboldogasszony ünnepét.

fatimai est szentkirályonBokor Zoltán atya elődeihez híven tovább ápolja azt a szép kezdeményezést, hogy minden hónap 13-án megemlékezzünk, engesztelünk a Szűzanya fatimai jelenésének napján.

Ebben a hónapban nem volt más plébániáról érkezett vendég, így plébánosunk Bokor Zoltán atya mutatta be a legszentebb áldozatot a Szűzanya tiszteletére.

Zoltán atya szentbeszédében különleges tulajdonságokra hívta fel az egybegyűltek figyelmét. Olyan tulajdonságokra, amelyek a mindennapjaink velejárói, amelyekről naponta hallunk, amelyeket próbálnak a média által is belénk sulykolni, de ha ezek alapján rendezzük be életünket, akkor könnyen bálványimádóvá válunk. Ezek az értékek, amelyek a Szűzanya különleges Máriás lelkületét jellemezték a következők: szépség, siker, boldogság és szabadság. Ha ezeket a tulajdonságokat úgy éljük meg, mint a Szűzanya, akkor messziről sugárzik rólunk az, hogy a Szűzanya gyermekei vagyunk.

A szentmise után körmenetben tettünk tanúságot hitünkről, amikor a templom körül vittük a csodálatosan feldíszített Szűzanya szobrát, majd imádságokkal zárult a fatimai engesztelésünk.

 

Geosits Péter