Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelkipásztorok gyalogos zarándoklata Hegyhátszentmártonban

zarándoklatA Szent Márton jubileumi év keretében a Szombathelyi Egyházmegye néhány lelkipásztora, kispapja és fiatalokból álló csoportja zarándoklatra indult augusztus 18-án. Kondorfa felől az erdőn keresztül gyalogosan érkeztek Hegyhátszentmártonba.


 

zarándoklatA kis falu utcáján néhány helyi és ivánci hívő fogadta a megfáradt zarándokokat a nemrégiben felállított Szent Márton szobornál. Ipacs Bence, Déri Péter és dr. Martos Levente Balázs Atyák vezetésével a templomban közösen énekeltek Szent Márton énekeket, és együtt imátkozták a Szent Márton püspök tiszteletére írt litániát. Közös fotózás után a település régi iskolájában szendviccsel, üdítővel kínálták a résztvevőket a helyi és az ivánci egyházközség képviselői. Orsos Zoltán Atya lelkipásztori feladatai miatt nem tudott eljönni, de az Ivánci Egyházközség elnöke, Fritz Attila az ő jókívánságait is tolmácsolta a vendégek felé.

A zarándokok nagyon örültek a fogadtatásnak és a vendéglátásnak. „Így még nem fogadtak bennünket” – mondták hálás szívvel. Rövid beszélgetés és pihenés után már autóval folytatták tovább útjukat Csákánydoroszló felé.