Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyetemista tábor keresztény fiataloknak

egyetemista tábor2016. augusztus 25-e és 28-a között egy rendkívül emlékezetes és jó hangulatú egyetemista táborban töltötték együtt az időt szakkollégiumi és külsős hallgatók a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégiumban.

egyetemista táborAz első nap egy volt szakkollégiumi lakos, Nagy András és a jelenleg is a szakkollégiumban élő Szmodics Petra tanulságos előadását hallhattuk. Elmesélték, miként jutottak jelenlegi élethelyzetükbe, s hogy ehhez mennyiben járultak hozzá a szakkollégiumi évek. Ezen a napon vette kezdetét az Angyalkázás is, mely visszatérő eleme a tábornak.

A második napon Óra Krisztián atya előadását követően szentmisén vettünk részt, majd a délután folyamán Kardos Joe segített bennünket közösségé kovácsolódni.

Szombaton a sport is bekerült a napirendbe, melynek színhelyéül az emlékművet választották a szervezők. Ezután egy játékos hangvételű vetélkedő zajlott, majd Dr. Németh Norbert atya előadása ébresztet bennünk különféle gondolatokat, amiket csoportbeszélgetés keretében meg is oszthattunk egymással.

egyetemista táborMinden reggel nagyszerű hangulatú tornával kezdődött, melyet a szakkollégium sport szakos hallgatói tartottak. Esténként filmezési lehetőséget biztosítottak, illetve ki lehetett menni a Savaria Történelmi Karnevál programjaira.

Az előadások utáni felejthetetlen csoportbeszélgetések, és a sok-sok kedvesség, melyet egymástól kaptunk, megerősít bennünket abban, hogy Isten jelenléte fontos az életünkben, csak vele tudunk előrelépni, küzdeni. Augusztus 28-án közös szentmisével zárult a tábor.

A programot az EGYH-KCP-16-0184 sz. pályázat támogatta.

Nagy Eszter