Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai est ToronybanA hagyományokhoz híven szeptember 13-án megtartották a fatimai imaestet Toronyban. 

Fatimai est ToronybanDr. Perger Gyula plébános atya vezetésével szentségimádással kezdődött az engesztelésünk. Ezalatt lehetőség volt szentgyónásra is mindazoknak, akik lelki terheiket le akarták tenni. A szentségimádást szentmise követte, melynek kezdetén Gyula atya köszöntötte az engesztelésre meghívott Hancz Tamás premontrei szerzetest.

Szentbeszédében Tamás atya a naimi ifjú története kapcsán beszélt Isten irgalmas szeretetéről. Jézus visszaadta édesanyjának az ifjút, hogy továbbra is támasza lehessen. A Szűzanya is átélte azokat a fájdalmakat, amelyeket a naimi édesanya. Mária végig kitartott Jézus mellett a keresztúton és bízott Istenben. Az Úr pedig megajándékozta a Szűzanyát Szent Fia feltámadásával úgy, ahogy Jézus visszaadta a naimi ifjút édesanyjának. Előfordulhat, hogy életünk során kilátástalan helyzetbe kerülünk, de Isten nem hagy magunkra minket. Kérjük a Szűzanya pártfogását, hogy Isten mellett mi is mindvégig ki tudjunk tartani – hangzott a tanítás.

Fatimai est ToronybanA legszentebb áldozat bemutatása után a körmenetben adtunk hálát a Szűzanyának és kértük segítségét, hogy állhatatosak tudjunk maradni a hitben. A körmenetet követően imádkoztunk magyar hazánkért, ifjúságunkért, betegeinkért.

Szöveg: Hoós Norbert-Fotó: Hoós Flórián