Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A sárvári katolikus nevelők védőszentjei


img-05492016. szeptember 27-én este közös szentmisén vettek részt a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola nevelői, munkatársai.


img-0547Iskolájuk védőszentjeinek napján Orbán István kanonok meghívására gyűltek össze a Szent László Plébániatemplomban. A lelki vezető szentbeszédében megemlékezett Szent Vince 400 évvel ezelőtti megtéréséről, valamint Szent Lujzáról. Hozzájuk kapcsolódóan beszélt a lazaristákról és a vincés nővérekről. Kérte a nevelőtestület tagjait, hogy ők is elmenve az iskola kápolnája előtt, nézzenek rá a két szent szobrára, és az irgalmas szeretetet gyakorolva végezzék mindennapi munkájukat. Közösen próbálják legyőzni a vallási tudatlanságot! Legyenek barátok, munkatársak egymással, és ehhez használják  a szemüket, mely mindent lát, észrevesz,
a fülüket, hogy meghallják a segítségkérő szót,
a nyelvüket, mely vigasztaló, bátorító szavakat mond,
a kezüket, mely átölel, támaszt nyújt,
a lábukat, mely elvezet az irgalmasságra szorulóhoz,
a szívüket, mely tele van irgalmas érzülettel.
img-0550Elsősorban tetteikkel, szavaikkal végezzék az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, de munkájuk során az imádság legyen a harmadik legfontosabb segítő erő!
A szentmise végén a szentek ereklyéjével áldotta meg az atya az iskola közösségének tagjait.

Szeptember 230-án, pénteken a nevelőközösség Tantestületi kiránduláson vesz részt, ezzel is mélyítve az összetartozás baráti, munkatársi kapcsolatait.

Szöveg és fotó: Márkus Sándorné, médiafelelős