Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Csehimindszenti Plébánia híveinek zarándoklata Szent Márton nyomában


Csehimindszentiek zarándoklata2016. október 1-jén, szombaton egy busznyi ember érkezett meg a Vasi Hegyhát keleti vidékéről Szent Márton szülővárosába, hogy ott imádkozzék az Egyházmegye védőszentjéhez és kérjék a segítségét és közbenjárását.



Csehimindszentiek zarándoklataMegtekintettük a domonkos kolostorban a Szent Márton életéről és a templomról készült kiállítást, majd 11.30 órakor kezdtük meg a szentmisénket közösen a mosonmagyaróvári zarándokokkal. A szentmise főcelebránsa Bodó Zoltán plébános volt a szentbeszédet pedig Déri Péter esperes-plébános mondta, amelyben bátorított mindnyájunkat, hogy nap mint nap kérjük a jó Istentől a hit ajándékát, hogy Szent Mártonhoz hasonlóan erős hitű és a megpróbáltatásokat is kiálló bátor megvallói legyünk Krisztus Urunknak.

A szentmise után a Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület tagjai egy kis vendéglátásban részesítettek minket, majd pedig átgyalogoltunk a székesegyházhoz és a régi szeminárium épületéhez, ahol megcsodáltuk gyönyörű katedrálisunkat és a kollégiumban az Egyházmegyei és a Herzan Könyvtárakat.

Fotó és cikk: Torma Péter