Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kiállítás megnyitó a Mindszenty Emlékházban


Mindszenty Emlékház-Csehimindszent2016. október 29-én, szombaton 17 órakor ünnepélyes kiállítás megnyitó lesz Csehimindszenten, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Magyar Katolikus Kulturális Hetek című rendezvénysorozat keretében. 


2013. szeptember 29-én nyitotta meg kapuit az emlékház, majd ugyanezen év december 12-én bővült a kiállítás a Terror Háza Múzeum Mindszenty, a magyarok lelkiismerete című kiállítási anyagával. 2015-ben a felújított, régi istálló részben kialakításra került egy újabb Mindszenty bíboros életét bemutató anyag.

Folyó év október 29-én ismételten egy kiállítási anyag bemutatása kerül sor a Magyarországi Mindszenty Alapítvány tulajdonában levő tárgyakból, amelyek szorosan kötődtek utolsó hercegprímásunkhoz. Az ünnepi beszédet Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke fogja mondani, de rajta kívül beszédet mond még Fukszberger Imre csehimindszenti polgármester is.

A kiállítás megnyitót követően a Bíboros úr keresztelési templomában hálát adnak a jó Istennek, hogy Csehimindszenten látta meg a napvilágot a 20. század legnagyobb és legismertebb magyar egyházi személye.