Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyílt nap a Szakkollégiummal és a Hittanárképző Főiskolával

Nyílt napDecember 9-én nyílt napot tartott Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ és ezt kihasználva a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Hittanárképző Főiskola is bemutatta sokszínű képzési kínálatát. 

Nyílt napA Savaria Egyetemi Központ, új nevén Savaria Campus 2017. február 1-től az Eötvös Lóránd Tudományegyetem részeként működik tovább. Ez az integráció a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Hittanárképző Főiskola számára is fontos továbbfejlődési lehetőséget jelent, éppen ezért ezen intézmények is szervesen kapcsolódva a szombathelyi Campus nyílt napjához, külön standon népszerűsítették a képzéseiket és portékáikat finom, forró tea kíséretében. A december 9-én nyílt nap keretében ismerhették meg az érettségizők a duális képzés, az osztatlan tanári szakok, a sporttudományi képzés lehetőségeit, külön előadásokkal bemutatkoztak a karok, valamint több csoportban bemutatták a látogatóknak a Savaria Campust.

Nyílt napA túra alatt (az Univ Guide Tour keretében) érintették a Sportcsarnokot, a Könyvtárat és a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumot, ahol a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja is bemutatta a maga szakkínálatát. A 2017/2018-as évtől már hét osztatlan tanári szakpárral is párosítható a hittanár-nevelőtanár képzés. (A hallgató jogviszonya a Győri Hittudományi Főiskolával jön létre, de a közismereti tanárszak ismeretanyagát a szombathelyi tanárképzés keretében, az ELTÉ-n hallgatja.)

Bővebb információk, tudnivalók a felvételivel kapcsolatosa a Szakkollégium honlapján (http://www.szakkollegium.martinus.hu/) és a Győri Hittudományi Főiskola honlapján (http://www.gyhf.hu/) elérhetőek.

(A fotók forrása: http://vaskarika.hu/)