Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely Szentkirály városrészén


Fatimai estAdvent harmadik vasárnapját követően újból örvendezni és engesztelni jöttek össze a Szűzanyát tisztelő hívek a szentkirályi templomba.


 Fatimai estA fatimai engesztelés rózsafüzér titkainak elmélkedésével kezdődött majd szentségimádással folytatódott. Ezen az estén a vendégünk Varjú Gábor atya a szombathelyi Székesegyház káplánja volt, aki az engesztelés első részében a gyóntatófülkében teljesített szolgálatot. A szentmisét Bokor Zoltán atyával együtt mutatta be.

Gábor atya szentbeszédében elsősorban arra tanította a megjelent híveket, hogy próbáljanak úgy élni, mint akár fatimai vagy lourdesi látnokok. Először is nyitottnak kell lennünk, hogy képesek lehessünk a Szűzanya üzeneteinek befogadására és ennek megfelelően az evangélium tanítása szerint mindennapjainkat átalakítani. Természetesen ez nem lehetetlen, ha hit, remény és szeretet vezérli életünket.

A szentmise után körmenetben tettünk tanúbizonyságot hitünkről, majd a körmenet végén a Szűzanya oltalmába ajánlottuk mindazokat, akik most nem tudtak velünk ünnepelni.

Szöveg és fotó: Geosits Péter