Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Monstre könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Könyvbemutató2016. december 20-án könyvbemutatókra várták az érdeklődőket a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban. 



KönyvbemutatóA 2016-os év utolsó a Genius Savariensis Szabadegyetem által szervezett rendezvénye könyvbemutatók sorából állt. 2016. december 20-án kedden, a közel két és fél órás könyvbemutatók után, a megjelent könyvekből vásárlásra is volt lehetősége az érdeklődőknek.

Így karácsony előtt, a Savaria University Press gondozásában megjelent könyveket a kiadó ezen az estén fél áron kínálta megvásárlásra. Az est kezdetén dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélgetett Prof. dr. Pusztay János nyelvészprofesszorral a „Köröttem a világ” című újonnan megjelent könyvéről. A múlt év folyamán, a Genius Savariensis Szabadegyetem szervezésében – több más kurzus mellett - került megrendezésre egy a migrációs témával is foglalkozó kurzus, amelyen a résztvevők Professzor úr markáns véleményét is megismerhették e témával és a napjainkat is érintő jelenséggel kapcsolatban. Most megjelent kötetében többek között erről is olvashatunk.

KönyvbemutatóAz est második felében pedig dr. Zágorhidi Czigány Balázs és Prof. dr. Tóth Ferenc egy beszélgetés keretében mutatták be a „Via Sancti Martini. Szent Márton útjai térben és időben” című – ugyancsak most megjelent – tanulmánykötetet, mely a múlt évben, Szombathelyen tartott nemzetközi Szent Márton-konferencia előadásainak anyagát tartalmazza. A kötet helyi vonatkozásokat is bemutat. Részben helyi kutatók, szakemberek legújabb kutatásait tárja az olvasók elé. A reprezentatív kötet a Magyar Tudományos Akadémia kiadásában jelent meg. 

KönyvbemutatóAz est végén nemcsak vásárolni lehetett a könyvekből, hanem azokat örömmel dedikálták maguk a szerzők is.

Szöveg: Nagy Dóra-Fotó: Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár