Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az isteni gyermek ma is békét sugároz felénk a jászolból: térdeljünk elé, erő árad belőle -Éjféli szentmise a szombathelyi Székesegyházban


Éjféli miseA karácsony megtudja változtatni életünket, ha találkozunk Jézussal. Ha befogadjuk az életünkbe, ha szánunk rá időt, ha szánunk időt az elcsendesedésre, a vele való találkozásra, ha a tanítása szerint alakítjuk életünket, mondta az éjféli szentmise prédikációjában Császár István egyházmegyei kormányzó. 



Éjféli miseSokan ünnepelték Jézus születését az éjféli szentmisén Szombathelyen, a Székesegyházban. Az oltár előtt láthatók Mária, József és az újszülött Megváltó szobrai, jelezve az Egyház nagy ünnepét. 

Krisztus ereje teremtőerő, amelynek hatósugara térben, időben nem korlátozható, mondta ünnepi szentbeszédében Császár István. Az egyházmegyei kormányzó kiemelte: akik Krisztus közelébe kerülnek megváltoznak: erőt, bátorságot, reményt nyernek. 

Éjféli miseAmikor Jézus megszületett igazolta,hogy Isten igent mond az emberiségre. Elfogadja és örök barátságot köt velünk. Ezért olvasható Lukács evangéliumában: nincs ok a félelemre, mert van remény, embernek lenni érdemes. 

De Jézus egyben egy ősi, mély vágyat is jött beteljesíteni: kiengesztelni minket Istennel és egymással.