Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton Ünnepi Hangverseny az egervári Szent Katalin-templomban


Szent Márton Ünnepi Hangverseny GősfánA Szent Márton Jubileumi Emlékév keretében október 30-án, vasárnap az egervári Szent Katalin plébániatemplomban ünnepi hangversenyt rendeztek  olyan neves előadók közreműködésével, mint Szakács Ildikó szoprán, Kálmán László tenor, Gion Zsuzsanna mezzoszoprán és Virágh András, Liszt Ferenc-díjas orgonaművész.


Szent Márton Ünnepi Hangverseny GősfánA hangverseny előtt az Egyházközség megemlékezett Szent Mártonról. Röviden ismertető hangzott el a Savariában született szent életéről: hogyan lett az egykori római légiósból Isten egyik legodaadóbb híve, hogyan „árulták el” a ludak gágogásukkal a Tours, gall város püspökévé kinevezett szentéletű embert. A templom szinte teljesen megtelt az előadásra, melyen Liszt Ferenc, Mozart, Bach, Händel, Verdi, César Franck és Schubert műveit hallhatta a közönség. A közel másfél órás előadás nem kis elismerést váltott ki az Egyházközség híveiben.

A kis lakosú Gősfai Római Katolikus Egyházközség örömmel vált részesévé a Szent Márton programoknak. Az Ünnepi Hangverseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatok Osztálya támogatta az EGYH-SZM-15-0008 pályázat keretében.

Szöveg: Kiss László Gábor, plébános-Fotó: Molnár Krisztián