Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirály

Fatima est SzentkirályonKülönös év kezdődött mivel a Szűzanya fatimai jelenésének századik évfordulójára emlékezünk a 2017. évben. 

Fatima est SzentkirályonA zord, időjárás a csúszós úttest sem tartotta távol azokat a Szűzanyát tisztelő híveket, akik tiszteletüket tették Szentkirályon az új esztendő első fatimai engesztelésén.

Ezen az estén nem volt vendég atya, hanem Bokor Zoltán, plébániai kormányzó mutatta be a legszentebb áldozatot.

Zoltán atya szentbeszédében kiemelte, hogy a Szűzanya száz évvel ezelőtt is elsősorban arra hívta fel figyelmünket, hogy szüntelenül imádkozzunk, elsősorban a bűnösök megtéréséért. Szeretném megjegyezni, hogy a Szűzanya 2016. július 25-én a következő üzenetet intézte hozzánk: ” Gyermekeim,  ez az idő minden nap egyre inkább Isten keresése legyen szívetek csendjében és imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok mindaddig, amíg az ima örömmé nem válik a számotokra.”

Fatima est SzentkirályonZoltán atya még két fontos tulajdonságra hívta fel a jelenlevők figyelmét. Elsősorban arra, hogy legyünk olyan hűségesek, mint amilyen a Szűzanya volt. A Szűzanya hűsége járja át mindennapjainkat, de elsősorban Jézus követésében legyünk hűségesek és akkor megvalósul a második kérés is, mégpedig az, hogy kövessük a Szűzanyával együtt a szentek életútját.

A szentmise után a - cudar időjárás miatt- nem volt körmenet, hanem a templomban könyörögtünk Égi Édesanyánkhoz testi és lelki gyógyulásokért.

Szöveg és fotó: Geosits Péter