Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

25. jubileumi Kolping farsangi bál Körmenden

Kolping farsangTavaly ünnepelte megalakulásának negyedévszázados évfordulóját a Körmendi Kolping Család. Jó hangulatú bállal nyitották a 2017-es esztendőt. 

Kolping farsangEgyesületünk a hagyományokhoz híven idén is farsangi mulatsággal nyitotta az új évet, így a 2017-es esztendő első rendezvénye ezúttal is a – sorozatban immáron huszonötödik – Kolping-bál volt. A jubileumi estély helyszíne változatlanul a városperemi Pentz-étteremben volt, ahol több mint száznyolcvan fős vendégsereg gyűlt össze, hogy a nagyböjti időszak kezdete előtt kulturáltan szórakozzon egyet. Az idei Kolping-bál különlegessége egy külön a 25. évforduló alkalmából készített exkluzív torta volt, amelyet a tombolanyereményekhez hasonlóan szintén kisorsoltunk a bál során. 

Kolping farsangAz elmúlt évek tradícióit követve idén is az új Kolping-dallal vette kezdetét az est, majd egyesületünk elnöke, Nagy Lajos köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes produkcióját tekinthette meg a közönség, majd a vacsora szervírozását és elfogyasztását követően került kisorsolásra a jubileumi torta. Kolpingos fiataljaink ez évben sem mulasztottak el humort csempészni az estbe: először Baksa Péter és Simonits Ádám adott elő egy kabaréjelenetet, majd éjfél előtt néhány perccel az ifjúság többi tagja is előrukkolt egy szintén osztatlan sikert arató retro show-val. 

Az éjféli tombolahúzás során az idei esztendőben is közel hatvan tombolanyereményt sikerült kisorsolnunk, melyekhez ezúton is köszönjük valamennyi lelkes támogatónknak a nagyvonalú felajánlást. Ugyancsak kisorsoltuk a Kolping-vándorcipőt is, melynek újdonsült tulajdonosát hagyományosan visszavárjuk a jövő évi Kolping-bálra. Az est hátralévő részében Déri Ádám zenészé, illetve a táncé lett a főszerep, s a parkettakoptatás meg sem állt egészen hajnalhasadtáig. 

Szöveg: Simonits Ádám-Fotó: Bedőcs Gyula