Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus istentiszteletek a jánosházai plébánia területén

Ökumenikus imahét Jánosházán2017. január 23-a és 27-e között esténként találkoztak a jánosházai Keresztelő Szent János Plébánia  vegyes felekezetű településeinek hívei, hogy a keresztények egységéért imádkozzanak. 

Ökumenikus imahét JánosházánA hivatalos ökumenikus imahét idejét követő héten kerültek megrendezésre ezen imaalkalmak, mert az evangélikus és református lelkészek más plébániákhoz tartozó területeken is szolgáltak a megelőző héten.
Hétfőn este Rostáné Piri Magda a Vasi Evangélikus Egyházmegye vezetője, bobai lelkész vezette a közös imát, Bodorkós Imre plébános atya prédikált. E nap volt a nemzeti gyásznap, együtt imádkoztak a baleset áldozataiért, sérültjeiért, családtagjaikért.
Kedden a kemenespálfai katolikus templomban Böjti Balázs káplán atya vezette a liturgiát, Németh Tamás celldömölki református lelkész hirdetett igét.
Szerdán a dukai evangélikus templomban Kendeh-Kirchknopf László Domonkos lelkész vezette a közös imát, Böjti Balázs káplán atya mondott homíliát. Csütörtökön a kissomlyói Szent Miklós templomban Tóth András atya vezette a liturgiát, Kendeh-Kirchknopf László Domonkos lelkész prédikált.
Pénteken este a jánosházi evangélikus imaház adott otthont az istentiszteletnek, melyet Kendeh-Kirchknopf László Domonkos vezetett, Németh Tamás celldömölki református lelkész prédikált a záróesten.

Isten áldása kísérje közösségeink életét!

Szöveg: Némethné Pál Gyöngyi-Fotó: Némethné Pál Gyöngyi, Horváth Zoltán