Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házasság Hete 2017. - Elindult a programsorozat az egyházmegyében

Házasság Hete 2017Néhány éve indult a mozgalom, amelyben minden figyelem a házaspárokra irányul: értük, velük történik minden. Február 12-én, vasárnap vette kezdetét az országos akció. Szombathelyen ezen a napon a Krisztus király-templomban gyűltek össze imádkozni a házaspárok. Egyházmegyénkben Szombathelyen, Zalaegerszegen, Körmenden, Répcelakon is szerveznek programokat. 

Házasság Hete 2017A házasság érték, amely összeköti a férfit és a nőt. A keresztény házasság pedig szentség, amely Isten színe előtt köttetett, vallja a Katolikus Egyház. Erre az értékre hívja fel a figyelmet a Házasság Hete programsorozat, hiszen napjainkban sokak szemében már megkopott a fénye. Az ember árucikk lett, váltható, ha éppen úgy kívánja a „szükség”. Pedig a TÁRS egy életen át, felbecsülhetetlen kincs. Törődjünk többet azzal a férfival és nővel, akit TÁRSUL választottunk életünkben.

Házasság Hete 2017Szombathelyen a Krisztus király-templomban  gyűltek össze a házaspárok, családok, hogy imádkozzanak egymásért, kérve Isten áldását életükre, kapcsolatukra. 

A Házasság Hete szombathelyi programjait itt tekinthetik meg, míg a zalaegerszegi programokról itt tájékozódhatnak.