Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házasság Hete 2017. - Isten jelenléte a házasságban - előadás Zalaegerszegen

Házasság Hete ZalaegerszegZalaegerszegen is zajlanak a Házasság Hete rendezvénysorozat programjai. Február 14-én Muzslai Gábor és Etelka beszélt arról, mennyivel jobb ha Istent is beengedjük a párkapcsolatunkba. 

Házasság Hete ZalaegerszegZalaegerszegen február 13-án, hétfőn kezdődött a Házasság Hete 2017-es programsorozat. Mint Körmendyné Polgár Csenge szervező a martinus.hu-nak elmondta: az idén ötödik éve megrendezésre kerülő eseményen hívőknek és nem hívőknek is egyaránt kínálnak programokat, szeretnék minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság értékére, fontosságára. Mert kell arról beszélni, hogy a házasság érték, ezt látjuk magunk körül, mondta Polgár Csenge.

A  kedd esti program előadói Muzslai Gábor és felesége Etelka voltak. Több mint 30 éve házasok, 11 gyermeket nevelnek és a 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Alapítvány magyarországi vezetői. 2=1, egy nemzetközi misszió neve, ami több, mint 30 éve működik körülbelül 90 országban a világon. Európában is több országban létezik, pl. hazánkban is 2000 óta. A misszió azért kapta ezt a nevet, mert a házasság egységéről beszélnek különböző kurzusokon. Szeretnék megértetni az emberekkel: egy férfi és egy nő házassági kapcsolata egy egységet hoz létre. Ketten eggyé válnak, a házasságok megerősödjenek. Az alapítvány keresztény emberek civil szervezete, felekezettől függetlenül dolgoznak.

Mit jelent az, hogy 2=1? Több mint a szexualitás, mondja Muzslai Gábor. Jelenti a lelkünknek, érzelmeinknek az egyesülését és azt, hogy Istennel való kapcsolatunkban is egyek lehetünk.  Mert fontos, hogy Isten is jelen van/legyen az életükben és a kapcsolatunkban. 

A kurzusainkat kísérő érdeklődés alapján mondhatom: az emberekben van igény arra, hogy a házasságuk jobb legyen, erősebb legyen, mondta Etelka.  házasságra is igaz: foglalkozni kell vele. Így lehet jobb, tartósabb vagy akár segíthet egy megromlott kapcsolat újraélesztésében. 

A zalaegerszegi esten saját házassági és Isten kapcsolatukról beszéltek  a megjelenteknek. Segítettek tanácsokkal, amelyek révén közelebb kerülhetnek a házaspárok egymáshoz és persze Istenhez. 

A házaspárral készült rövid interjút megtekinthetik itt. 

https://www.youtube.com/embed/hvS_WAu-Av0