Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirályon

Fatimai engesztelés SzentkirályonA szokásoknak megfelelően rózsafüzér imádsággal és szentségimádással kezdődött a megemlékezés Szombathelyen a szentkirályi Szent István templomban február 13-án.

Fatimai engesztelés SzentkirályonEbben a hónapban is sokan meghallották a Szűzanya hívását és eljöttek Szentkirályra, hogy a helyi hívő közösséggel együtt ünnepelhessék a Szűzanya fatimai emléknapját. Pár nappal ezelőtt emlékeztünk meg a Szűzanya 159 évvel ezelőtti lourdesi jelenéséről, amely nap egyben a Betegek Világnapja is. A szentmise keretében lehetőség volt a betegek szentségének felvételére is.

Ezen az estén vendégünk P. Marciszkiewicz Tomasz ( Tamás atya) - Szőllős és Szentkirály volt káplánja –volt, aki szinte otthonának érzi a szentkirályi plébániát, de hívek is nagy- nagy szeretettel fogadták újból Tamás atyát, aki jelenleg Budapesten szolgál, de úgy látjuk soha sem tud elszakadni volt állomáshelyétől.

Fatimai engesztelés SzentkirályonSzentbeszédében arra kérte a nagy számban megjelent hívőket, hogy a Szűzanya közbenjárását kérve elsősorban papi és szerzetesi hivatásokért fohászkodjanak. Saját életútjából vett hiteles példákkal arra kérte a szentmisén résztvevőket, hogy elsősorban a családban végzett közös ima legyen példamutatás a fiatalok számára arra, hogy a papi hívatást válasszák, mint ahogy Tamás atyánál is a nagymamája volt a meghatározó, aki által megérlelődött benne a papi hivatás. Másodsorban figyelmünkbe ajánlotta a Szentírás rendszeres olvasását akkor is, ha bánat ért bennünk és akkor is, ha örömben volt részünk. Harmadsorban pedig arra tanított minket Tamás atya, hogy személyes példamutatással, mindennapos tanúság tétellel legyünk segítői a fiataloknak, hogy könnyebben megérlelődjön szívükbe a papi és szerzetesi hívatás iránti vágy.

A szentmise után Bokor Zoltán atyával a helyi plébánossal együtt vezették a körmenetet, majd a gyönyörűen feldíszített Szűzanya szobra előtt imákkal és énekekkel végződött a februári fatimai megemlékezés. 

Szöveg és fotó: Geosits Péter