Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Come to me! Jöjjetek hozzám!

Szalézi ünnepségFebruár  18-án ünnepelte a keresztény világ, így hazánk is a lelki megújulás 50. évfordulóját.

ESzalézi ünnepségz alkalomból több ország csatlakozott ehhez az eseményhez.

Magyarországon legkevesebb 29 város egy időben tartotta a megemlékezést.

Szombathelyen a Szalézi Szent Kvirin Templom adott helyet a rendezvénynek, melyet a Kapisztrán Szent János Közösség karolt fel, melynek egy szalézi munkatárs is tagja.  A csoport vezetője, Frikk József megkereste Péter atyát, aki készséggel elfogadta a felkérést.

Nyolcvan lelkes hívő jött el a meghívásra. Természetesen ennyien nem fértünk be a kápolnába, így a templomba lett áthelyezve az esemény.

Hála  a Jó Istennek a fiatalok közül is sokan elfogadták a meghívást.

Az Oltáriszentség végig ki volt helyezve. Dicsőítő énekekkel kezdtünk, majd pár gondolattal ismertette a csoport vezetője az alkalom lényegét. Ismertette, hogy mennyi gyógyulás történhet ilyen alkalmakkor. Majd a vége felé közbenjáró ima volt mindenki részére.

Egy ilyen alkalommal gyógyult meg egyik testvérünk szeme tizenhárom éves kor körül tökéletesen. Több más gyógyulás is történt a Kapisztrán közösségben is. Sokat lehetne beszélni erről, hogy az Úr mennyi csodát tesz napról- napra csak nem mindig vesszük észre, elmegyünk mellette, és nem köszönjük meg. A testi és lelki gyógyulásra kért cselekvő Szentlélek ma is most is meghallgatja a kéréseinket!

Szöveg és fotó: A szalézi oratórium animátorai