Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ismeretszerzés a teremtésvédelem jegyében


Teremtésvédelmi konferencia EsztergombanNagy érdeklődés kísérte az Esztergomban megtartott Teremtésvédelmi Konferenciát. Egyházmegyénkből is voltak résztvevői a Földünk jövőjével foglalkozó programnak. 


Teremtésvédelmi konferencia EsztergombanA Szombathelyi Egyházmegyéből négyen vettünk részt a Magyar Püspöki Konferencia és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület által szervezett kétnapos teremtésvédelmi továbbképzésen Esztergomban. Az ország minden részéről érkeztek paptestvérek, világi munkatársak, szakemberek, akik elkötelezettek és tenni szeretnének földünk jövőjéért.

Az előadók színvonalas prezentációkban beszéltek a teremtésvédelem aktualitásáról széles panorámát nyújtva a téma különböző területeit körüljárva: bibliai alapok; a környezetvédelem jogi szabályozása; pápai megnyilatkozások; teremtésvédelem a plébániai evangelizációban; helyi kezdeményezések, példák a biogazdálkodásra, környezettudatos életre.

Teremtésvédelmi konferencia EsztergombanAz európai kitekintés mellett szó volt a világi környezetvédő szervezetekről, egyesületekről. A témákat kiscsoportokban, szekciókban dolgoztuk föl, a képzés végén pedig konkrét irányelveket, lépéseket fogalmaztunk meg és gyűjtöttünk össze, hogy mit tudunk tenni személyes életünkben és közösségeink életében a teremtésvédelem ügyében. A Szentlélek vezessen minket, hogy észrevegyük a lehetőségeket, és környezettudatosan éljünk, valamint mind több testvérünket hívjuk meg földünket, környezetünket, a természetet védő életvitelre.

Szöveg: Óra Krisztián, káplán-Fotó:Aigner Géza