Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Apák napja Sárváron

Apák napja Sárváron2017. március 5-én, a délelőtt 10 órakor kezdődő diákmise végén a 2. a osztály tanulói kedves műsorral köszöntötték az ünneplőbe öltözött édesapáikat, nagyapáikat.

Apák napja SárváronÉvek óta hagyomány már, hogy a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai március első vasárnapján – Szent József ünnepéhez kapcsolódóan – az édesapákért imádkoznak.
A szentmisét Orbán István kanonok celebrálta. A Kanonok Úr a jelen lévő édesapákhoz intézte a kérdéseit arról, hogy mesélnek- e gyermekeiknek, együtt vannak-e velük. Szólt a túlhajszoltságról, a pénz utáni sóvárgásról és az erőszakról is. Kérte az édesapákat, hogy töltsenek minél több időt gyermekeikkel.
Apák napja SárváronA szentbeszéd után a könyörgéseket is a másodikos kisdiákok olvasták, és kérték Szent József példája nyomán a Mennyei Atya áldását édesapjukra, szüleikre, családjukra.
A Szentáldozás után dalokkal, versekkel tarkított műsorukat mutatták be, majd a templomtéren fehér virággal a kezükben köszöntötték édesapjukat, nagyapjukat.