Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Öngondoskodó háztartások


Karitász vetőmagprogramA Szombathelyi Egyházmegyei Karitász "öngondoskodó háztartások" programjának hivatalos megnyitója március 12-én, vasárnap volt a rábapatyi templomban, ahol Császár Gyula atya megáldotta a vetőmagcsomagokat.


Karitász vetőmagprogramEzt követően a karitász plébániai csoportjai 610 családnak ajándékoztak vetőmagot. Ez nem csak egy segélyprogram, hanem egy életmódprogramnak szeretnénk felhasználni,
melynek keretén belül olyan családokat választottunk, akik vidéken a kertjükből egy nagyobb részt felásnak, felkapálnak veteményezés céljára és mindezt a gyerekekkel együtt csinálják. A gyerekeket szeretnénk ránevelni arra, hogy a vidéki házak szépen gondozott füves kertjei mellett megélhetést is tud biztosítani a kert és az általuk elültetett dughagymát, retket, borsót miután beérett, le lehet szedni és el lehet fogyasztani. Talán a felnövekvő generációt rá tudjuk nevelni arra, hogy a háztartásunkban felhasznált gyümölcsöket, zöldségeket nem a szupermarketek polcairól kell megvásárolni, ennél egészségesebb zöldségeket lehet termelni saját kertünkben.