Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Papi osztálytalálkozót tartottak Celldömölkön


Papi osztálytalálkozó CelldömölkönA húsvétot követő napokban Kirner Antal Zoltán celldömölki plébános látta vendégül egykori évfolyamtársait a gyulafehérvári papnevelő intézetből.


Papi osztálytalálkozó CelldömölkönA 22 atya 2017. április 18-án, kedden érkezett Celldömölkre, ahol három napot töltöttek együtt. Ez idő alatt elzarándokoltak Győrbe illetve Celldömölk és környékét ismerhették meg.

Szerdán este közösen mutattak be szentmisét a celldömölki Nagyboldogasszony Kegytemplomban. A szentmise elején Nagy László a celldömölki hívek és az egyházi tanácsadó testület nevében köszöntötte az atyákat, majd Zoltán atya vette át a szót, aki elmondta, hogy 1990-ben 64-en kezdték a teológiai tanulmányaikat gyulafehérvári szemináriumban. A közel 40 együtt végzett lelkipásztorban 16 éve fogalmazódott meg a gondolat, hogy minden évben húsvétot, az Egyház legnagyobb ünnepét követően találkozzanak. Az osztálytalálkozót minden évben más atya szervezi, így idén Celldömölkre került sor. Az ide érkező atyák nagy része az ország másik felén vagy Erdélyben szolgál így nem kis áldozatot jelentet részvétel, ennek ellenére a szentmisében 22-en állták körül az oltárt.  A közösen bemutatott szentmisében adtak hálát hivatásukért és az elmúlt több mint húsz évben kapott kegyelemért. A szentbeszédben hallhattuk, hogy ahogy a megújulás és a feltöltődés vágya hozta össze az atyákat és a jelenlévő híveket azon a szerda estén.

Az osztálytalálkozó évről évre megrendezésre kerül, így rutinná vált a jelenlévő atyák életében, de ugyanakkor észrevételként is szolgál a hivatásukat gyakorló atyák életében, ahogy nekünk, híveknek is erre kell törekednünk. A rutin által mindennap legyen a Jóisten az életünk része ugyanakkor mindig vegyük észre mérhetetlen szeretetét.

Sajnos az idő nem volt kegyes a kiscelli Szűzanyához látogató atyákhoz, akiknek még az áprilisi hóval is szembe kellett nézniük, de annál szívélyesebb és szeretet teljesebb fogadtatásban volt részük Zoltán atya és a celldömölki hívek által. Így a három együtt töltött nap emlékével térhetett mindenki haza.

Az eseményen készült további képek megtekinthetők a Magyar Kurír honlapján: 

 http://www.magyarkurir.hu/hazai/papi-osztalytalalkozot-tartottak-celldomolkon

Szöveg: Nagy Ivett-Fotó: Klaffl Gábor