Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Michael Hesemann „Fatimai titkai” című könyvének nagy sikerű bemutatója a Premontrei Gimnázium dísztermében

Fatima titkai könyvbemutatóMájus 17-én, a Premontrei Gimnázium dísztermében, ünnepélyes keretek között került bemutatásra Michael Hesemann német történész legújabb könyvének magyar fordítása, amely a fatimai jelenések 100. évfordulójára jelent meg.

Fatima titkai könyvbemutatóA Fatima titkai című kötet a Magyar Nyugat Könyvkiadó gondozásában, Dr. Perger Gyula püspöki referensnek, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának a kezdeményezésére és az ő szakmai lektorálásában, valamint Laki Ferenc fordításában került kiadásra.

A nagy érdeklődés mellet megrendezett könyvbemutatón Dr. Gyurácz Ferenc, a kiadó igazgatója köszöntötte a dísztermet megtöltő hallgatóságot. Ezt követően Dr. Perger Gyula atya ismertette a Szűzanya által a fatimai pásztorgyermekeknek átadott három titok tartalmát és jelentőségét, valamint az 1517-es, az 1717-es és az 1917-es évek eseményeit, majd Laki Ferenc mutatta be a könyv gondolatmenetének főbb szálait.

Fatima titkai könyvbemutatóA jelenlévők megismerték pokol szörnyű látomását megjelenítő első titok, az oroszországi kommunizmus és az újabb világháború közeledő veszélyére utaló második titok, valamint a XX. század és napjaink keresztényüldözését, és az Egyház legújabbkori vértanúságát drámai képekben megjósoló harmadik titok szövegét és tartalmi részleteit.           A kis látnokgyermekek, Jácinta, Ferenc és Lúcia életútjának ismertetése után a korabeli sajtóbeszámolók és szemtanúk leírásai a fatimai jelenéseket széles körben hitelesítő Napcsoda eseményeit jelenítették meg. A könyv gondolatmenetét követve párhuzamosan került bemutatásra 1917-es év két eseménysorozata: a Szűzanya jelenései a portugáliai kis faluban, Fatimában, valamint az Oroszországban, Szentpéterváron készülődő kommunista hatalomátvétel. Végül, a Vatikánban sokáig féltetten őrzött harmadik titok értelmezési lehetőségeiről is szó esett, amelyek már a jelenkorra mutatnak, és a civilizált világunkat ma fenyegető veszélyekre irányítják rá a figyelmet.

A rendezvény ünnepi hangulatát Osztrositsné Császár Erzsébet énekművészete, valamint Gyurácz Eszter fuvola- és Harangozó Marcell gitárjátéka alapozta meg.

A könyvbemutatót követően a szaklektor és a fordító dedikálták a könyvet.

Szöveg: Laki Ferenc – Fotó: Fábián Tamás