Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Folytatódik a Családi/Had/Erőforrásaink című sorozat


plakat2017. június 5-én (pünkösdhétfőn), 18 órától folytatódik a Családi (had)erőforrásaink című előadássorozat a Martineum Felnőttképző Akadémián (Szombathely, Karmelita u. 1.).


A következő alkalom témája:

KRÍZISBEN A KAPCSOLAT, KRÍZISBEN A GYEREK. - VAJON MILYEN FILMET JÁTSZANAK A GYERMEK FANTÁZIAMOZIJÁBAN? HOGYAN TESZI ÖNMAGA SZÁMÁRA ELVISELHETŐVÉ A SZÜLŐI KRÍZIS HULLÁMVERÉSEIT?

Előadó: ÉGER CSABA pszichológus

Személyes életünkben és emberi kapcsolatainkban is, legyen az párkapcsolat, házasság, vagy együttélés, időnként komoly feszültséggel járó, érzelmileg megterhelő krízisállapotba
kerülünk, amelyben nem elégséges az addigi megoldási stratégiáink használata. A továbblépéshez új utakat és módszereket kell keresnünk.

De mi történik, ha egy pár elakad? Esetleg úgy érzékeli, hogy a kihívás, amellyel szembesül, meghaladja erőforrásait, és mindennapi stressz, veszekedések, vagy akár válás formájában válik megfoghatóvá. A pár tagjai felnőtt fejjel, a történések aktív résztvevőiként fogják tudni továbblendíteni vagy megszakítani kapcsolatukat.

Azonban különös figyelmet igényel, ha a pár már gyermek(ek)ért is felelősséget vállalt. Ezesetben olyan családtagok is részeseivé válhatnak a szülői elakadásnak, akik nem felnőtt fejjel, nem döntéshozói szerepben, és sok ízben egyáltalán nem értve a történéseket kénytelenek elszenvedni azok hatásait. A _Családi (had)erőforrásaink_ című előadássorozat következő előadása arra a kérdésre keresi a választ, hogy az ilyen helyzetek passzív (vajon tényleg teljesen passzív?) elszenvedői hogyan teszik önmaguk
számára elviselhetővé ezt a viharos és sokszor kilátástalannak tűnő helyzetet? Hogyan tudjuk segíteni gyermekeinket, hogy a szülői konfliktusok ne félelmetes káoszként érkezzenek a család legfiatalabb tagjaihoz?

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!