Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bérmálás Jánosházán

Bérmálás Jánosházán2017. június 5-én, a jánosházai Keresztelő Szent János Plébániatemplomban a Pünkösd ünnepe utáni hétfőn 21 középiskolás fiatalt és egy felnőtt hívőt részesített a bérmálás szentségében Császár István egyházmegyei kormányzó, székesegyházi apátplébános úr. Az eseményen készített képek megtekinthetők a Jánosházi Plébánia Facebook oldalán. 

Bérmálás JánosházánUtoljára öt éve volt e templomban bérmálás, mert a közbeeső négy évben a plébánia filiális templomaiban: Hosszúperesztegen, Zalaerdődön, Karakón, Vashosszúfaluban ünnepelték e szentséget. A szentmisén a plébániatemplom Horváth Cirillről elnevezett kórusa látott el zenei szolgálatot. Az egykori veszprémi bazilikai pap-karnagy, zeneszerző a plébánia szülötte volt. A szentmise kezdetén Bödör Ferenc, a plébániai tanácsadó testület alelnöke és a bérmálkozók képviseletében Laczi Dominik köszöntötte a bérmáló főpapot. 
Az evangélium után a plébános úr bemutatta a bérmálkozókat, s kérte számukra a bérmálás szentségének kiszolgáltatását. a szentbeszédben a kormányzó atya közvetlen szavakkal, közérthető példákkal megvilágított beszédben szólt a nagyszámú hívő közösséghez. Megható csend kísérte a szentség ünneplését, amikor elhangzottak a védőszentek nevei, és az ígéretek a bérmálók ajkáról. A szentmise végén a szentség kiszolgáltatásáért köszönetet mondtak a szülők nevében Kámi Istvánné, és Dr. Kissné Lipp Ágnes, valamint Láng Dorottya újonnan bérmált fiatal. A szentmise után a hívek számára agapé volt a plébániai székház kertjében.

Szöveg: Marton Bence-Fotó: Tóth Imre