Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fontos információk Dr. Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök beiktatási szentmiséjéről

Dr. Székely János

Egyházmegyénk 240 éves történetének 16. püspöki beiktatására készülünk, melyre 2017. július 8-án 10:30-kor kerül sor a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban. Mivel viszonylag ritkán van ilyen ünnepünk, érthetően sokan szeretnének részt venni nem csak az Egyházmegyéből, hanem távolabbról is, különösen is azok, akiket szorosabb szál fűz Püspök atyához. Ezért néhány fontos információt közlünk, hogy ünnepünk minél méltóságteljesebb lehessen.

A Szombathely belvárosában folyó építési munkálatok miatt a Székesegyház gépkocsival nem közelíthető meg, kivéve azon meghívottaknak, akiknek külön behajtási engedélyt küldött a Püspöki Hivatal.

A Bürü utca - Kiskar utca - Óperint utca által határolt parkoló, valamint az MMIK-nál lévő parkoló szintén az erre a napra kiadott parkolókártyával rendelkezőknek lesz fenntartva.

 

A parkolókártyával nem rendelkezők ezért a környező utcákban, vagy távolabb tudják gépkocsijukat letenni. A Székesegyház gyalogosan a Várközön, illetve a Petőfi utcától a Szily János utcán keresztül közelíthető meg.

 

A különjáratú autóbuszok a Kiskar utcából a lezárt Hollán Ernő utcába kanyarodó sávban, ill. a Petőfi utca felől a Sörház utcában lévő parkolóknál tehetik le utasaikat. Innen a Székesegyház a Várközön keresztül közelíthető meg. Mivel a Várközben folyamatos lesz a gépkocsiforgalom, fokozott figyelmet kérünk!

Az autóbuszoknak a Sörház utcában, valamint az Ady Endre téri autóbusz-pályaudvaron korlátozott számban van parkolási lehetőség 9 és 14 óra között.

 

A Székesegyházban 9:30-tól rózsafüzért imádkozva készülünk a szentmisére.

A középső széksorok egy része a meghívott vendégeknek lesz fenntartva.

A Székesegyház viszonylag nagy befogadóképessége és a helyi körülmények miatt a szentmise nem lesz a templomon kívül kivetítve. 

A szentmise alatt a szentélyben csak a Magyar Kurír, a Szombathelyi Egyházmegye, illetve a Bónum TV munkatársa készíthet felvételeket. A sajtó más képviselői a kordonon kívüli részről, mindenki más a saját helyéről örökítheti meg az ünnepet.


Mosdók a Székesegyház oldalbejáratával szemben és ugyanezen az oldalon, a Látogatóközpont aulájában találhatók.

 

Vizet a Karitász munkatársai osztanak, a Látogatóközpont bejárata mellett. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai szükség esetén a hívek rendelkezésére állnak.

 

A Szily János Gyűjtemény és Látogatóközpont Palota része ezen a napon csak 12:30 órától, múzeumi része csak 14 órától lesz látogatható.

 

Kérjük, hogy fokozottan figyeljünk egymásra, legyünk türelemmel, hiszen a szeretet türelmes, nem keresi a maga hasznát (1Kor 13,4-5).

Különösen is fontos lesz ez a szentmisét követő percekben.

 

Köszönettel: a szervezők