Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Átadták a Szent Gellért-díjakat

A díjazottak: Molnár Istvánné, Portschy Róbertné, Duszkó PálnéJúnius 23-án, pénteken került sor az idei Szent Gellért-díjak átadására a Szombathelyi Egyházmegyében. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegyei oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott év végi köszöntőjén adtak át. 

Szent Gellért-díjak átadásaA díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus köznevelésben végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetés következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató munkáért illetve annak segítéséért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését. A Szombathelyi Egyházmegyében idén hárman vehették át ezt a fenntartó által adományozott elismerést.

A sárvári Szent László Általános Iskola diákjainak műsora tette színesebbé az ünnepséget. Tálas József, az EKIF igazgatója köszöntötte a megjelent pedagógusokat és egyben méltatta a díjazottakat.

Szent Gellért-díjak átadásaA Szent Gellért-díj ezüst fokozatát idén Molnár Istvánné, a celldömölki Szent Benedek Általános Iskola pedagógusa vehette át. Duszkó Pálné, a sárvári Szent László Általános Iskola pedagógusának munkásságát a Szent Gellért-díj arany fokozatával ismerték el. Portschy Róbertnét, a Brenner János Általános Iskola tanítóját szintén arany fokozattal tüntették ki. A velük készült rövid interjút hamarosan megtekinthetik egyházmegyénk honlapján. 

Az egyházmegyei oktató-nevelő intézmények megköszönték Császár István egyházmegyei kormányzó elmúlt 1 évben végzett munkáját. Az ő közreműködésével működhettek zavartalanul az intézmények az elmúlt időszakban és indult el több fejlesztés is az egyházmegyei óvodákban, iskolákban.