Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Napközis tábor a Szent Imre Általános Iskolában

Napközis tábor Jánosházán2017. június 26-án reggel ismét gyerekzsivajtól volt hangos az iskola udvara.  A táborozó gyerekek izgatottan várták, hogy elkezdődjenek a programok, kezdetét vegye az egyhetes Erzsébet tábor. 

Napközis tábor JánosházánElső nap az iskola átalakult táborhelyszínné, az osztálytermekben kézműveskedni, társasozni, csocsózni lehetett, az udvaron trambulinozni, sportolni – mindenki nagy örömére.  Hétfőn délelőtt gyümölcssaláta is készült, amelyet a gyerekek jóízűen elfogyasztottak tízóraira. Délután Tóth Pál szentendrei tanár érdekes fizikai kísérleteket mutatott be a gyerekek bevonásával. Hamarosan éles sziréna verte fel a környéket: megérkeztek a tűzoltók! Bemutatták az autót kívül-belül, a gyerekek felpróbálhatták a védőfelszereléseket, a nagy melegben jólesett egy kis „tűzoltási gyakorlat”.

Napközis tábor JánosházánKedden Kissomlyó felé vettük az irányt. A kisebbek busszal, a nagyobbak kerékpárral vagy gyalog tették meg a 7 km-es utat. A hegy kráterében a vulkánok működésével ismerkedtünk, majd finom ebéd következett a szabadban. Délután lovas-íjász bemutatóval kápráztatott el bennünket Molnár Dávid. Másnap Ajka volt az úti cél, a délelőttöt a Nomádia Szabadidő Parkban töltöttük vidám játékkal, részt vettünk egy harci bemutatón, délután pedig strandoltunk. A hét negyedik napján a celldömölki moziban izgatottan figyeltük Belle és Sebastian újabb kalandjait, délután pedig mindenki nagy örömére ismét kedvezett az időjárás egy jó kis fürdéshez a Vulkán Fürdőben.

Napközis tábor JánosházánHamar elérkezett a tábor utolsó napja, de még ez is tartogatott meglepetéseket. Délelőtt a helyi Ritter Múzeumban helytörténeti kiállítást láthattak a gyerekek, majd zumbáztak egy jót Balázs Dorottya vezetésével. Ebéd után hangos kutyaugatás jelezte, hogy kezdetét veszi a kutyás bemutató az iskola udvarán. A táborzárón mindenki ajándékra válthatta a héten szorgalmasan gyűjtögetett jutalompontokat.

Sok-sok élménnyel, felejthetetlen pillanattal gazdagodtunk a tábor idején, nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a nevelők egyaránt!

 Szöveg és fotó:  Horváthné Kulcsár Gyöngyi