Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A 21. szentmártonos napközis tábor

 

Szent Márton tábor2017. június 19-23. között került megrendezésre a Szent Márton Plébánia napközistábora, immáron 21. alkalommal. Idén táborunknak a Bercsényi Miklós Általános Iskola adott otthont. A Szent Márton Plébánia három hitoktatója (Bolláné Trubinyi Csilla, Baranyáné Nagy Gabriella, Frikk József) kilenc ifjúsági segítő és a majd félszáz gyerek számára.

Szent Márton táborTáborunk minden évben választ egy szentet, akivel ismerkedhetünk öt napon keresztül. Idén Fatima szentjeivel foglalkoztunk: a Szent Szűzzel, Szent Luciával, Jácintával és Ferenccel. Ehhez kapcsolódóan voltak a kreatív foglalkozások, illetve a programban helyet kapott egy interaktív imaalkalom is.

            A táborunkban elmaradhatatlan a közös játék: az iskola udvarán kiváló lehetőség volt a labdajátékokra, közösségi játékra.  A közös játékok azonban nem szorítkoztak csupán a labdarúgásra, hiszen idén is volt akadályverseny, melynek keretein belül egy különleges időutazásban vehettek részt a gyermekek: több állomás során kellett kihívásoknak megfelelni, Fatima falucska elkóborolt juhait előkerítsék és így segítsenek a szegény népen. Idén is volt számháború, amit a Kámoni Arborétumban és a Csónakázó tónál is megvívtak a gyerekek.

          Szent Márton tábor  Míg a délelőttök többsége a táborhelyen ért minket, a délutánok kisebb – nagyobb kalandozásoknak adtak teret. A Csónakázó-tó mellett elkalandoztunk a Kámoni Arborétumba, ahol csapataink interaktív foglalkozáson bizonyíthatták rátermettségüket, megmásztunk 368 lépcsőt, hogy a szombathelyi Székesegyház tornyának magasából nézhessük meg Szent Márton szülővárosát. A tábor során eljutottunk szerdán a szombathelyi Kalandvárosba, míg pénteken a büki Napsugár játszóházban voltak a mártonos gyerekek.

Kalandos tábor, melyben a gyerekek értelmet, testet, lelket megérintő módon észrevétlenül, akár játékos módon is elmélkedhették át az idén 100 éves Fatimai jelenés és szentjeinek titkait. Hálásan gondolunk a Szent Szűzre, kinek közbenjárásában nem csalódtunk, hisz a sok külső program egyikén sem volt olyan időjárás, ami miatt a termekbe szorultunk volna.

 

Cikk: Frikk József-Képek: Frikk József