Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nicki búcsú

Szent Anna-búcsúJúlius 30-án, vasárnap tartották Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek. 

Szent Anna-búcsúSzent Annának és Szent Joachimnak, az idősek patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén megemlékeztek a település két legidősebb lakójáról, a 97 éves Kéri Jánosnéról és a 92 éves Gazdag Józsefről, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben nyílt kiállítás Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

Nicken a közös búcsú délutáni program a Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális programokat a vámoscsaládi Hársfavirág kórus nyitotta meg, majd egy ámulatos kalapos táncot adott elő. Németh Dóra 8. osztályos tanuló verset írt Szent Anna ünnepére. Keszey Antal és Horváth Csaba azokból a búcsúi énekekből adtak elő, amit évtizedekkel ezelőtt is szoktak játszani. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után bemutatkozott a sárvári Herpenyő népzenei együttes. Mindenki számára nagy öröm volt a búcsúi együttlét.

További fényképek megtekinthetők a Nicki Parókia Facebook oldalán. A délelőtti eseményekről készült fényképeket itt tekinthetik meg. A délutáni eseményekről készült felvételeket itt tekinthetik meg.