Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirályon - Bokor Zoltán atya elköszönése a szentkirályi hívektől

Fatimai engesztelés Szentkirályon2017. augusztus 13-án fatimai engesztelést tartottak Szombathely Szentkirály városrészén. Ezen a napon búcsúzott Bokor Zoltán atya a plébánia közösségtől.

Fatimai engesztelés SzentkirályonAz elmúlt év során sokszor kezdtem rövid beszámolómat azzal a szóval, hogy rendkívüli. Igen az augusztus 13-án megtartott fatimai engesztelés is rendkívüli volt. Elsősorban azért, mert nem volt vendég plébános, mint egész évben, másrészt ezen a szentmisén búcsúzott el tőlünk Bokor Zoltán atya egyházközségünk kormányzója, aki szeptembertől Rómában folytatja tanulmányait. Természetesen az egyházközség is búcsúzott Zoltán atyától és elköszönt a Rózsafüzér Társulat valamint a Kurziliós csoport is.

Szokásunkhoz híven rózsafüzér imádsággal és szentségimádással kezdődött a fatimai engesztelés, majd szentmisével folytatódott, és körmenettel zárult.

Fatimai engesztelés SzentkirályonZoltán atya szentbeszédében elsősorban arra hívta fel a nagy számban megjelent hívők figyelmét, hogy bátran adjuk át magunkat Istennek és merjük minden élethelyzetben Péterhez hasonlón kimondani azt a három szót: "Ments meg, Uram!" Továbbiakban a Szűzanya oltalmát kérte a szentkirályi egyházközségre, mert a Szűzanya szeretete képes mindig és mindenkor segíteni a szükségben szenvedőkön, de ehhez természetesen az is szükséges, hogy bizalommal forduljunk Szűzanyánkhoz, hogy az Ő közbenjárása célt érjen szent Fiánál Jézus Krisztusnál.

Szöveg és fotó: Geosits Péter