Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Negyedszázados templom jubileum Zalabaksán

Zalabaksai ünnep25 évvel ezelőtt szentelték fel a zalabaksai templomot. Erre emlékezett a falu augusztus 19-én délelőtt. Az ünnepi szentmisére megtelt a templom. Dr. Székely János megyéspüspök, az esperesi kerület papjaival együtt mutatta be a hálaadó szentmisét.



Ünnep ZalabaksánA zalabaksai templomot 1992-ben - több évi előkészítő és építő munka után - szentelték fel. Ebben elévülhetetlen érdemei voltak Varga Imre atyának, aki motorja volt az építkezésnek. A jubileum alkalmával neki és minden segítőnek is köszönetet mondtak az utódok.

Prédikációjában megyéspüspök atya kiemelte: Máriát azért tiszteljük a Világ Királynőjeként, mert igent mondott Istenre, befogadta őt a lelkébe, majd a testébe. Ő volt az ajtó akin keresztül Isten testet ötlhetett. Mária egész lénye hatalmas igen volt az Istennek. Akkor ünnepeljük hitelesen a Világ Királynőjét, ha mi is beengedjük Istent az életünkbe, ha van helye családjainkban az imának.

Ünnep ZalabaksánA mai édesanyák feladata, hogy ne csak a számítógép használatára tanítsák meg gyermekeiket. Fontos hanem arra is, megtanítsák gyermekeiknek mit jelent embernek lenni, miért legyen valaki nagylelkű és becsületes, hogy lehet egy házasságot egy életen át megőrizni.

Püspök atya prédikációját itt meghallgathatják.