Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A hitre építeni - Szent István ünnepe Szombathelyen

Szent István ünnep SzombathelyenIstván király példát mutatott a magyarságnak, hogy a hitre kell építeni az életünket és nemzetünk jövőjét – mondta augusztus 20-i, ünnepi szentbeszédben dr. Székely János megyéspüspök Szombathelyen. Az új kenyeret is megáldotta a főpásztor. 

Szent István ünnep SzombathelyenAz idei évben a Kálvária-templomban gyűltek össze a hívek, hogy az egyházmegye vezetőjével, a város elöljáróival együtt emlékezzenek államalapító királyunkra.

István király – bár királysága és hadserege az egyik legerősebb volt kora Európájában – Krisztusra építette az országát, mondta szentbeszédében dr. Székely János. Egyetlen célja az volt, hogy krisztusi hitet átadja a nemzetének. A nemzete apostola akart lenni: egyházmegyéket alapított, templomokat építtetett. A főpásztor kiemelte: István király a hit sziklájára akarta építeni a jövőt. Ezt nem taktikából tette, hanem meggyőződésből. 

Szent István ünnep SzombathelyenAkkor tiszteljük hitelesen István királyt, ha mi is, mai magyarok ugyanerre a hitre és a hitből fakadó tettekre akarunk építeni. 

Püspök atya szentbeszédét meghallgathatják itt.

Püspök atya a szentmise végén megáldotta az új kenyeret, amelyet szétosztottak a hívek között.