Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Iskolaépület megáldás Celldömölkön

Iskolaépület megáldás CelldömölkönDr. Székely János megyéspüspök 2017. augusztus 31-án áldotta meg a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola új épületét. 1 évig tartottak a kiviteli munkák.

Iskolaépület megáldás CelldömölkönAz Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásával valósult meg a beruházás. Az alsó tagozatos diákok tanulnak majd itt. Több tanterem, aula, étkező várja a diákokat és a pedagógusokat. A kor követelményeinek megfelelően interaktív táblák segítik a gyerekeket a tanulásban. A kis elsősök is felléptek az avatóünnepségen, augusztus 31-én. A 8. osztályosok Szent Benedekről szóló könyvet adtak ajándékba a kicsiknek, ezzel jelképesen az iskola közösségébe fogadták őket.

Iskolaépület megáldás CelldömölkönVarga Dezső, a Martinus Projektiroda ügyvezetője foglalta össze a beruházás legfontosabb részleteit. Elmondta: ez az épület csak a kezdet. A közeljövőben tornacsarnok és szaktantermek épülnek.

A katolikus iskolában a gyerekek megtanulják mi a jó és mi a rossz. Különbséget tudnak tenni a feleslegesés szükséges dolgok között, mondta ünnepi beszédében Soltész Miklós államtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy a hatékony nevelő munka feltétele a szülők, a pedagógusok, és az atyák összefogása.

Az egyházi iskola megtanít az élet tengerén hajózni, mondta dr. Székely János megyéspüspök. Kiemelte: az iskola segít, hogy meghalljuk Isten hangját, amit beültetett a sejtjeinkbe és a világba.

Iskolaépület megáldás CelldömölkönA beszédek után következett az épület megáldása, majd az alsósok el is foglalták a tantermeket. Az elsősök ajándékot és emléklapot is kaptak a nagy nap alkalmából tanítónénijüktől, hogy megkezdik iskolai tanulmányaikat.