Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

20 éves a Szent Család Óvoda Zalaegerszegen

20 éves a Szent Család Óvoda2017. szeptember 1-én fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a Szent Család Óvoda Zalaegerszegen. Dr. Székely János megyéspüspökkel együtt miséztek a zalai megyeszékhelyen szolgáló atyák.

20 éves a Szent Család ÓvodaA Szent Család Óvodában 4 csoportban, 100 gyermek éli vidám mindennapjait. A szeptember 1-i ünnepségre nem csak ők és családtagjaik, hanem az egykori óvodások, ma már felnőttek, illetve volt dolgozók is meghívást kaptak. Nem is maradt szabad hely az intézmény tornatermében, ahol dr. Székely János megyéspüspök és a megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő, az intézmény életét segítő atyák közösen mutattak be szentmisét. Megyéspüspök atya Szent Mártont állította a gyerekek elé példaképnek, akinek szíve megtelt örömmel, megtelt Jézussal, miután megosztotta köpenyét a koldussal. "Jó lenne, ha a gyerekek szíve is megtelne Jézussal." Azt kérte a gyerekektől, hogy kerüljék a rossz dolgokat, és tegyenek jót, pl. amiért lehet mondjanak köszönetet. "Nem elvenni, hanem adni. Ez legyen ebben az évben a követendő példa"-mondta püspök atya.
Az intézményt a jubileum alkalmából Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerő oklevéllel jutalmazta. Gecse Péter alpolgármester adta át az oklevelet Kovácsné Ujj Andrea óvodavezetőnek.
A szentmise után agapé, jó hangulatú beszélgetések zárták az ünnepséget.

20 éves a Szent Család ÓvodaA Szent Család Óvoda 1997-ben alakult. Már korábban felmerült a szülők keresztény szellemiségű óvodai nevelés iránti igénye, amivel a keresztény óvónőkhöz fordultak. A szülők és az óvónők kezdeményezéseinek eredményeképpen 1991 szeptemberétől két óvodában is adott volt a lehetőség egy-egy keresztény szellemiségű csoport indítására.

1997-ben a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése megszavazta a Szent Család Óvoda létrehozását, és helyet biztosított a Köztársaság úti óvoda épületében két csoport működésére. 1997. augusztus 18-án kapta meg a Szent Család Óvoda az épületrészt. 1997. szeptember 1-én az óvoda beleszületett Zalaegerszeg történetébe, megindulhatott egy új élet, egy új óvodában. 2001 tavaszán, a beiratkozás során már háromcsoportnyi gyermek szülei kérték az óvodai felvételt.

20 éves a Szent Család Óvoda2001 szeptemberétől a 3. csoport is megkezdte működését, de még a Szent László úti óvoda épületében. 2002. július 22-én az önkormányzati óvoda átadta az épület másik részét, így 2002. szeptember 2-án önálló óvodaépületben, három csoporttal, megindult az élet a Szent Család Óvodában. 2010-ben feláldozva a tornatermünket egy negyedik csoporttal is bővültünk.

2011-től az óvoda egyházi fenntartású óvoda lett. 2012-ben a jó Isten egy tornateremmel is megajándékozott bennünket, egy teljesen különálló épületben. (Forrás: www.szentcsaladovoda.hu)