Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelkipásztori munkatársak lelki és képzési hétvégéje

 Lelkipásztori munkatársak képzéseLelkipásztori munkatársak számára tartottak lelki és képzési hétvégét a Martineum  Felnőttképző Akadémián szeptember 15-17. között.

 Lelkipásztori munkatársak képzése A program péntek este vette kezdetét egy bemutatkozó beszélgetéssel, melyet nagy örömünkre Dr. Székely János megyéspüspök is megtisztelt jelenlétével. A nyitókört követően püspök atya arról beszélt az egybegyűlteknek, miért tartja nagyon fontosnak a lelkipásztori munkatársak szolgálatát, illetve hogyan képzeli el az ő tevékenységüket.

  Lelkipásztori munkatársak képzéseA szombati napon Pomeisl Mária szociális testvér vezetésével figyelmünket még inkább Isten és saját lelki világunk felé fordítottuk. Előbb a Szentírás Vigan-féle módszerrel történő olvasásának technikáját ismerhettük meg, majd az Oltáriszentség imaösvényét járhattuk, s elmélkedhettük végig egyénileg. Mindkét program igazán mély lelki feltöltődést jelentett mindnyájunk számára.

  A délutánt Gombos Ágnes hitoktató, mentálhigiénés szakember vezette, aki interaktív „bibliai élményutazásra” kalauzolta a társaságot. A felszabadult, jó hangulatú játékok kitűnő alkalmat teremtettek a közösségépítésre.

  A szombati nap a Szalézi templom 24 órás szentségimádásába való bekapcsolódással fejeződött be a munkatársak számára.

  Lelkipásztori munkatársak képzéseA vasárnap vezetője Kürnyek Róbert atya volt, aki a délelőtt első felében az Oltáriszentség szentmisén kívüli tiszteletéről tartott előadást. Róbert atya részletesen kitért a lelkipásztori munkatársak által végezett beteglátogatások helyes menetére. Ezt követően a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről tájékoztatta a jelenlévőket, hangsúlyozva, mi lehet az egyes közösségek, a lelkipásztori segítők feladata eme jeles esemény kapcsán.

   A záró értékeléskor mindnyájan egyetértettünk abban, hogy a hétvége nem csak mély lelki feltöltődést jelentett számunkra, hanem nagyon sok gyakorlati tudnivalóval is gazdagodtunk.

 

Szöveg: Martonné Böröcz Ramóna-Fotó: Busa Tamás, Kirchknopf Márton