Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Székely János szombathelyi megyéspüspök karizmatikus közösségvezetőket fogadott

Karizmatikus közösségek vezetői SzombathelyenSzeptember 8-án, karizmatikus közösségek vezetőit fogadta dr. Székely János megyéspüspök Szombathelyen. 


 

       Karizmatikus közösségek vezetői Szombathelyen     A Szombathelyi Egyházmegye gazdag lelki hagyományokban, kincsekben. Ezen kincsek közé tartoznak azon kegyelmek és karizmák, melyeket az Egyházunk által elfogadott, elismert, világszerte elterjedt lelkiségi mozgalmak hordoznak.

            A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás – mint az idén 50. születésnapját ünneplő Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulás (CCR – Catholic Carismatic Renewal) része, egyházmegyénkben nemcsak hogy képviselteti magát, hanem szinte a kezdetektől jelen van: a mozgalom magyar elindulásának első évében (1975-76.) már Szombathelyen is megjelentek a Szentlélek keresztségben részesült katolikus keresztények.

          Karizmatikus közösségek vezetői Szombathelyen  A karizmatikus közösségeknek már Budapesten is jó kapcsolata volt Székely János püspök atyával, aki többször megtisztelte jelnelétével, atyai szeretetével, pásztori útmutatásával a mozgalmunkat. Visszatekintve két évvel ezelőttre, egy prófétai jel volt, hogy a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 2015-ös, Szombathelyen megrendezett országos találkozóján jelenlegi megyéspüspökünk – akkor még  esztergom – budapesti segédpüspökként - tanított minket, és celebrálta az ünnepi szentmisét.

         Karizmatikus közösségek vezetői Szombathelyen   Ezen szép előzmények után is szép ajándék volt Istentől, hogy egyházmegyénk karizmatikus közösségvezetőit szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján személyes beszélgetésre fogadta megyéspüspökünk. 11 karizmatikus közösség képviselője jelent meg a püspök atya előtt, aki szívélyesen fogadott és hallgatott meg bennünket, megosztva saját meglátásait, útmutatásait is. A Szentlélek hasonló gondolatokat ültetett el a főpásztorunkban is, mint amelyeket mi osztottunk meg vele. Ezeknek fő irányvonalai - konkrétumok említése nélkül - az imádság és az evangelizáció.

           Karizmatikus közösségek vezetői Szombathelyen A találkozáson felbátorodhattunk, így most jöhetnek a következő lépések: össze kell álljanak a célkitűzések mögé a munkacsoportok, hogy lépésről lépésre felismerjük az Isten ihlette víziót, jövőképet, ehhez pedig engedjük a Szentléleknek, hogy a jelenből a nemes cél felé vezető stratégiát építsen – belőlünk is, akik élő kövek vagyunk Isten templomában.

            A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulásról bővebb információt találhatnak a www.mkkm.hu oldalon, míg a mozgalom Szombathelyi Egyházmegye területén működő közösségeiről a http://karizmatikusszombath.wixsite.com/kozossegek tájékozódhatnak.

 

Szöveg és fotó: Frikk József (Kapisztrán Szent János Közösség)