Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Anna Gyülmölcsészet megáldása Ölbőn

Szent Anna GyümölcsészetSzeptember 29-én áldotta meg az ölbői Szent Anna Gyümölcsészetet dr. Székely János megyéspüspök.

Szent Anna GyümölcsészetA Szombathelyi Egyházmegyei Karitász mindig élen járt az innovatív megoldások alkalmazásában. Mindezt azért, hogy segítségen nyújtson hátrányos helyzetű embereknek. Közel egy évtizede már, hogy belefogtak az egyházmegye területén üresen álló plébániai földterületek újbóli hasznosításába. Hol levendulát, hogy gyümölcsöst – pl. szilvafákat,ribizli vagy szederbokrokat – telepítettek. Ezeket a karitász szervezeti keretében dolgozó megváltozott munkaképességű emberek gondozzák.  A gyümölcsfák és bokrok lassan termőre fordulnak. Így eljött az idő a termés feldolgozását is megoldani, mondta Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász vezetője. Így jött a gyümölcsfeldogozó ötlete, amelyet Ölbőn valósítottak meg. Egy romos házat újítottak fel erre a célra. Itt fogják majd befőzni a kertekben termett gyümölcsöket, kerülnek üvegekbe, hogy majd a karitász boltjában árulják őket, mondta az igazgató.

Dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg az épületet. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelynek homíliájában Püspök atya köszönetet mondott a karitász munkatársainak fáradhatatlan munkájukért, a szeretetért amelyet a nehéz sorsú emberek felé közvetítenek.