Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Mihály-napi búcsú és ezüstmise Nemesbődön

Szent Mihály búcsú és ezüstmise NemesbődönOktóber 1-én templomuk védőszentjére, Szent Mihály főangyalra emlékeztek Nemesbődön. Az ünnepi istentiszteletet Németh Tamás ezüstmisés vépi plébános mutatta be, aki 10 évig látta el a településen élők lelki gondozását.

Szent Mihály búcsú és ezüstmise NemesbődönSzent Mihály főangyal napja minden évben nagy ünnep Nemesbődön. Ilyenkor megélénkül a falu is, sokan jönnek rokonlátogatóba és kihasználva az alkalmat szentmisén is a falu templomában vesznek részt.

Idén Németh Tamás vépi plébánost kérte fel Zakó Jenő plébános a szentmise bemutatására. Tamás atya idén ünnepli pappá szentelésének negyedévszázados jubileumát. A nemesbődiek számára azért is volt különleges ez a szentmise mivel Tamás atyának a falu volt az első plébánosi állomáshelye. Egy évtizedig szolgálta az itt élőket. Ezt a munkát köszönte meg újra a hívek nevében a tanácsadó testület elnöke, aki egyben Isten áldását is kérte Tamás atya szolgálatára.

Szent Mihály búcsú és ezüstmise NemesbődönSzentbeszédében Németh Tamás kiemelte: 1992-ben szentelték pappá és 7 évi kőszegi kápláni szolgálat után 1999-ben lett Vép és Nemesbőd plébánosa. Köszönetet mondott az itt eltöltött 10 évi szolgálatért, a hívek között megtapasztalt szeretetért, segítségért.

De köszönetet mondott azért is, hogy utódját – Zakó Jenő atyát – is szeretettel veszik körül az emberek. Együtt tudunk csak – pap és nyáj – Isten kedvében járni, Krisztus útján járni és a templomot megóvni, szépíteni, mondta Tamás atya, aki hozzátette: 25 év a papi szolgálatban nagy idő, az ember átértékeli céljait. Amikor 1992-ben pappá szentelték, ezek voltak a rendszerváltás utáni évek, az emberek közötti béke megteremtését tartotta feladatának. 25 év alatt azonban sok mindent megtapasztalt és ezért választotta ezüstmisés jelmondatául: „Uram, Te ismersz engem. Azt is tudod, szeretlek.”

A szentmise végén ezüstmisés áldásban részesítette a híveket Németh Tamás.