Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Premontrei csapata nyerte a PTE egészségügyi vetélkedőjét a Kutatók Éjszakája keretében

PTE verseny2017. szeptember 29-én szervezte a Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében játékos vetélkedőjét középiskolások számára, biológia és egészségtudomány témában. A Premontrei csapta Balogh Boglárka, Balogh Evelin, Gruber Bálint, Molnár Blanka és Pankaczi Hanna összeállításban vett részt a vetélkedőn és kiváló teljesítménnyel meg is nyerték azt.

PTE versenyA diákoknak változatos feladatokon keresztül kellett számot adniuk tudásukról: embertani ismeretekből tesztfeladatokat oldottak meg, híres orvosok és biológusok életrajzából tettek fel nekik kérdéseket, de emellett gyakorlati feladatokkal is meg kellett birkózniuk. Egy kisbaba (természetesen műanyag) felöltöztetése kapcsán ügyességüket és gyorsaságukat, míg az infúzió összeszerelése révén szakértelmüket bizonyíthatták. A versenyen sok más kreativitást igénylő feladat megoldásakor is remekelt a Premontrei csapata.
Az egész délelőttös vetélkedőn a csapat tagjai jól érezték magukat és alig várják, hogy a fődíjként elnyert tortát közösen elfogyasszák.

Szöveg és fotó: Kéri Péter, szaktanár