Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Terménykiállítás Vámoscsaládon

Terménykiállítás VámoscsaládonSzeptember 30-án az Önkormányzat szervezésében ideiglenes kiállítóteremmé alakult át a vámoscsaládi kultúrház.


Terménykiállítás VámoscsaládonA Teremtés Hetéhez kapcsolódóan sok szorgos falubeli hozta el kertjének kincseit. Az asztalok roskadásig teltek befőttekkel, lekvárokkal, szörpökkel, savanyúságokkal. Zöldségek, gyümölcsök, és különleges ételek is bemutatásra kerültek. Igazi kuriózumnak számított a gesztenyelekvár, a kakaós-vaníliás fügelekvár, a házi sütésű kenyér-és kalácsféleségek. A hangsúly az egészséges, tartósítószer mentes feldolgozási eljárásokon volt, megőrizve az ételek eredeti ízét, állagát, vitamintartalmát. Mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta a kiállítók bemutatkozását. Receptek, hasznos tanácsok cseréltek gazdát a résztvevők között.

Terménykiállítás VámoscsaládonPolgármester úr köszöntője és az asztalok bemutatása után, az ikervári „Kamra kincse” kézműves termékekről tartott előadást Joó Mónika kistermelő. Szörpjeik és lekvárjaik között a hagyományos ízek mellett orgona, fenyőrügy, csalán és akác ízek is fellelhetők.

A program zárásaként a Hársfavirág Asszonykórus az alkalomhoz illő vidám dalcsokorral kedveskedett a jelenlévőknek. Ezután lehetőség nyílt a kiállított ételek kóstolására, és kötetlen beszélgetésre. A házi sütemények, pogácsák, szendvicskrémek, ivólevek és saláták osztatlan sikert arattak. Öröm volt látni, hogy sok vámoscsaládi számára fontos, hogy saját termesztésű étel kerüljön az asztalra.

Ne csak a Teremtés Hete kapcsán jusson eszünkbe az Isten által alkotott világ védelme! A hétköznapokban is őrizzük meg, és hasznosítsuk azokat a kincseket melyeket a természettől nap mint nap kapunk!

További képeket megtekinthetik a Vámoscsaládi Bezerédj-hársak Facebook-oldalán.