Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Angelicus várja a gyerekeket! Megújult a sárvári katolikus iskola beiskolázási programja

mocorgo-1-plakatA sárvári Szent László katolikus iskola új, modern köntösbe öltöztette beiskolázási programját. A Mocorgó néven ismert és a szülők által kedvelt program megújult, modernizálódott formádban indul októbertől.



Az iskola közösségének az a szándéka ezzel, hogy a szülők és a leendő kisiskolások széleskörű tájékoztatást kapjanak az intézményben folyó munkáról. A pedagógusok szeretnék, ha a programok során nemcsak a leendő tanító néniket ismernék meg az
érintettek, hanem az intézmény hitvallását; az egész tantestületet munkáját közvetlenül láthatnák a szülők és a gyerekek.

A _Mocorgó_ foglalkozásokat, melyek havonta egyszer, péntekenként lesznek, nemcsak a leendő tanító nénik tartják, hanem a tanító-nevelő munka különböző területein tevékenykedő
pedagógusok. Így az első foglalkozáson mese órát tart Lovász Adrienn, mozgáskottára tornásztat Kiss Szabolcs, gitáros énekeket tanít Tallós Ágnes és Czupy Ádám.  Az iskola vezetősége pedig a szülők számára tájékoztatót tart az intézményben folyó nagyszabású építkezésről, tornacsarnok és szaktantermek építéséről.

Az új program új kabalafigurát is kapott, Angelicus egy angyalka, aki hívja és várja a gyerekeket a havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő programokra. Első alkalommal, októbert 13-án 16 órakor,Angelicus kicsinyített mását és matricagyűjtő füzetet is kézhez kapnak a kis óvodások. A sárvári katolikus iskola minden jóakaratú érdeklődőt szeretettel vár.