Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elindult a Mária Rádió Szombathelyen

Elindult a Mária Rádió SzombathelyenOktóber 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén megkezdte működését Szombathelyen is a Mária Rádió. Az adó az FM 88.4-es frekvencián hallható Szombathelyen és környékén, több mint 100 településen. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, mint a Mária Rádió védnöke, mutatott be szentmisét Szombathelyen a Székesegyházban. Ez volt az induló rádió első közvetítése.

Elindult a Mária Rádió SzombathelyenEzen a napon tartott az önkéntesek számára találkozót a rádió Szombathelyen. A Brenner Kollégiumban dr. Szabó Tamással, a rádió elnökével beszélgettek az önkéntesek az előttük álló feladatról, a lehetőségekről. Mint a martinus.hu-nak adott interjújában kiemelte: a rádió Olaszországból indult és már 30 éves múltra tekint vissza. Már 70 országban van jelen a rádió. Hazánkban 12 éve kezdte meg működését. Szombathely a huszadik adó az országban. Az egyházmegyében még Celldömölkön és Sárváron is működik Mária Rádió. A rádió feladata Isten igéjének terjesztése, mindezt számtalan önkéntes munkájával teszi, mondta Szabó Tamás. Szombathelyen már most 50 önkéntes segíti az induló rádió munkáját. Külön kegyelem, hogy akkor kezdheti meg a működését a rádió Szombathelyen, amikor Székely János került a Szombathelyi Egyházmegye élére, aki a rádió védnöke is. Én azt remélem ,hogy a rádió segít a mindennapi életben is szebben élni azáltal, hogy Isten élettanácsait megismerteti az emberekkel, mondta Szabó Tamás.

Napjainkban, amikor nemzetünk nehéz helyzetben van, nincs más lehetőségük mint Szent István királynak: Istenhez kell kiáltanunk, Mária oltalmát kell kérnünk. Ezért olyan nagy öröm a mai nap, amikor a Mária Rádió megkezdi működését.Az emberek ma is vágynak Isten igéjére, békéjére. Ezt közvetíti a rádió.


Püspök atya szentbeszédét meghallgathatják a dr. Székely János Facebook oldalán a Jegyzetek rovatban.

A szentmisét követően Püspök atya megáldotta a rádió Hollán Ernő utcai stúdióját.