Szombathelyi Egyházmegye

A zsédenyi hittanos kisiskolások szombathelyi Szent Márton zarándoklata


Zsédenyi hittanosok Szent Márton zarándoklata SzombathelyenA „Szent Márton Emlékév eseményeinek támogatása” program során a zsédenyi kisiskolások részére 2016. október 28-án, pénteken zarándoklatot szerveztünk Szombathelyre, Szent Márton Egyházmegyéjének központjába. Az egy napos zarándoklaton összesen 9 fő vett részt.

A Szentatyával találkozik a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász küldöttsége - 25 éves az Egyházmegyei Karitász


KaritászA Szentatya meghívására népes csoport indul zarándokútra a Szombathelyi Egyházmegyéből az olasz fővárosba november közepén. A zarándokok a vatikáni Szent Márton ünnepségen vehetnek részt. A teljes beszámolót pdf formátumban olvashatják el, ami itt letölthető. 

Kettős ünnep Körmenden - A Körmendi Plébánia hírei


Kettős ünnep KörmendenOktóber 29-én, szombat este, ünnepi szentmisével emlékeztünk meg városunk védőszentje Boldog Batthyány - Strattmann László születésének 146 évfordulójáról és egyben lezártuk a Szent Márton Jubileumi Évet plébániánkon.

Elindult a Kreatív Műhely!


Elindult a Kreatív Műhely2016. október 27-én, csütörtökön kezdetét vette a Kreatív Műhely a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Tanulj életmentést – újraélesztési oktatás a Brenner-iskolában


Újraélesztés a Brenner-iskolábanA szombathelyi Brenner-iskola diákjai és pedagógusai újraélesztési gyakorlaton vettek részt a Szombathely a segítés városa program keretében. 

Megjelent a Martinus novemberi száma

Megjelent egyházmegyénk havilapjának, a Martinusnak novemberi száma.Megjelent egyházmegyénk havilapjának, a Martinusnak novemberi száma.

Mindenszentek ünnepe Balogunyomban - A Jáki Plébánia hírei


Mindenszentek ünnepe BalogunyombanBalogunyomban az idei Mindenszentek ünnepén kivételes kegyelmekben részesülhettek a hívek.

Kreatív Műhely november 10-én


kreativ5November 10-én újra Kreatív Műhely a Martineumban!

72 óra kompromisszum nélkül 2016-ban, Szombathelyen


72 óra kompromisszum nélkülAz október 7-9. között rendezték meg idén a 72 óra kompromisszum nélkül c. önkéntes akciót, melyhez többen is csatlakoztak Vas megyéből. Számos projekt valósult meg Szombathelyen, de Kőszegen, Bobán, Körmenden és Szentpéterfán is szorgosan dolgoztak a fiatalok ezen a hétvégén.

Elkészült a Szent Márton oltárterítő

SzentMárton oltárMindenkit szeretettel hív a Szombathelyi KALÁSZ az általuk készített Szent Márton oltárterítő megáldására.

Szent Márton búcsú Szombathelyen, a Szent Márton-templomban


Szent Márton búcsúMindenkit szeretettel hív és vár a szombathelyi Szent Márton Plébánia közössége november 13-án, a templom búcsúnapjára szervezett programokra. Az eseményről készült meghívó pdf-ben letölthető itt! 

Ima a Székelyekért az Őrségben - Az Őriszentpéteri Plébánia hírei

Ima a székelyekértOktóber utolsó vasárnapján a székelyekre emlékeztek az Őrségben.

Emlékezés Tibola Imre nagyprépostra

Tibola Imre atyára emlékezünkA nemrég elhunyt Tibola Imre atyára emlékezünk prof. dr. Széll Kálmán írásával. 

Lelkigyakorlat Kőszegen a verbitákkal

nov-lelkgy-2016Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a verbita atyák Kőszegre, november 18-20. közötti lelkigyakorlatukra.

Plébániai kirándulás Esztergomba - A Körmendi Plébánia hírei

Kirándulás EsztergombaNémeth Zoltán atya vezetésével október 22-én, szombat hajnalban indultak el a körmendi hívek, hogy egy szép napot töltsenek el a testvéri közösség erősítésében. 

Kereszténység Indonéziában – KÉSZ előadás Körmenden

Előadás KörmendenIsmételten egy érdekes összejövetelnek lehettek szem-és fültanúi azok a körmendi és a környező településekről érkező keresztények, akik részt vettek a jelenleg Vasváron szolgálatot teljesítő Ghie Marselinus verbita szerzetes – KÉSZ által szervezett - vetített képes előadásán. Az Indonéz származású atya ugyanis szülőhazájában jelen lévő kereszténységet mutatta be.

Gólyaavató a Brenner János Gimnáziumban - A Brenner János Nevelési Központ beszámolója


Gólyaavató2016. október 26-án került sor a Brenner János Gimnáziumban az iskola első gólyaavatójára.

Kiállítás megnyitó a Mindszenty Emlékházban - videóval - A Csehimindszenti Plébánia hírei

Kiállításmegnyitó Csehiindszenten2016. október 29-e jelentős nap volt Csehimindszent éltében, hiszen a Mindszenty Emlékházban megnyílt a IV. kiállítás a Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében. 

A Tótszerdahelyi Plébánia híveinek zarándoklata Szombathelyen

Tótszerdahelyi hívek látogatása SzombathelyenA Szent Márton Emlékévben a tótszentmártoni hívek egynapos látogatást tettek Szent Márton szülővárosában, Szombathelyen. A teljes beszámoló elolvasható a Szent Márton tiszteletére indított honlapon. 

Kiállítás megnyitó a Mindszenty Emlékházban


Mindszenty Emlékház-Csehimindszent2016. október 29-én, szombaton 17 órakor ünnepélyes kiállítás megnyitó lesz Csehimindszenten, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Magyar Katolikus Kulturális Hetek című rendezvénysorozat keretében.