Szombathelyi Egyházmegye

KÉSZ előadás Körmenden

A nemzetpolitikai államtitkárság 2015. december 24.Márton Áronról Körmenden és 2016. december 24. között Márton Áron emlékévet hirdetett meg, a méltán híres püspök születésének 120. évfordulója alkalmából. A közelmúltban a körmendi keresztények is e témában hallgathattak részletes beszámolót, melyet dr. Gyürki László pápai prelátus, ny. plébános tárt az érdeklődők elé.

Márton-nap a Szent Imre Általános Iskolában

Szent Márton nap JánosházánAz őszi félév egyik rendhagyó, várva várt napja volt november 11-e a jánosházi iskolában. 

Szent Márton Kórustalálkozó Szombathelyen

korustalalkozoNovember 19-én rendezik meg Szombathelyen a Szent Márton-templomban a hagyományos Szent Márton Kórustalálkozót. Mindenkit szeretettel hívnak a szervezők. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt.  

A közjó kinek jó? Előadássorozat az Egyetemi Lelkéség előadása

eloadassorozat-2016-osz-a3-web-1Mindenkit szeretettel hív és vár az Egyetemi Lelkészség Szombathelkyn a közjóról szóló előadására. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Emlékezés dr.Lenarsich Imrére - Az Ikervári Plébánia hírei

Emléktábla avatása NyőgérbenSzentmisét tartottak, és emléktáblát avattak Nyőgérben, halálának 50. évfordulóján. „Felsőcsalogány szülötte, a nyőgéri plébánia 42 éven át volt plébánosa, egyházjogi doktor, címzetes esperes, az Actio Catholica Országos Elnökségének tanácsosa, elismert fotóművész emlékére. Hálából, amiért szeretett híveinek hitét hűségesen megőrizte.” – olvasható az emléktáblán magyar és szlovén nyelven.

Megáldották a nemrég fellelt Szent Márton-ereklyének készített tartót Celldömölkön

Szent Márton ereklyetartó megáldásaNovember 13-án az esti szentmise keretében áldották meg a nemrég megtalált celldömölki Szent Márton ereklye új tartóját a kegytemplomban. 

Fatimai est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2016. november 13-án, Dozmaton gyűltek össze a toronyi plébániához tartozó négy falu – Bucsu, Dozmat, Sé és Torony – hívei, hogy ünnepi szentmise és körmenet keretében emlékezzenek meg a fatimai jelenésekről.

Lelkinap a Martineumban

14600945-989747757819520-2178868593880887943-nA Martineum Felnőttképző Akadémia ad otthont a Szerelem, szexualitás, Isten elnevezésű programnak november 20-án, vasárnap. A lelkinap délután 4 órás gitáros misével fejeződik be a Kálvária templomban, amire mindenkit hívnak és várnak a szervezők.

Engesztelés Szombathely - Szentkirályon a Fatimai Szűzanya jelenésének napján

Fatimai estNovember 13-án újra együtt imádkoztak a szombathely-szentkirályi hívek a Szűzanya fatimai megjelenésének ünnepén. 

Szent Mártonra emlékeztek Balogunyomban

Szent Márton ünnep BalogunyombanBalogunyomban november 12-én, a vasárnapi szentmise keretében emlékeztek meg az Egyházmegye védőszentjéről, Szent Mártonról.

Szurdok mélyén, hegyek tetején a Premontreiek

Premontrei kirándulás AusztriábanA szombathelyi Premontrei Gimnáziumban hagyomány, hogy közös kiránduláson vesznek részt diákok és pedagógusok. Az első út Ausztriába vezetett. 

Meghívó Nyílt Napra a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolára

 

Nyílt napSzeretettel várunk minden érdeklődőt Nyílt Napunkon, 2016. november 23-án, amikor megismerkedhetnek a főiskola képzési kínálatával, bebarangolhatják az épületet, találkozhatnak az iskola oktatóival, hallgatóival és lehetőséget biztosítunk előadásokon való részvételre is.

Centenáriumi Emlékév zárása a Salomvári Plébánián - A Salomvári Plébánia hírei


Centenáriumi évforduló2016. októberének második vasárnapján tartottuk negyedik hálaadó és megemlékező napunkat Süle Ferenc atya születési centenáriumának tiszteletére. 

Szent Márton búcsú Szombathelyen-videóval


Szent Márton búcsúSzent Márton példát mutat a mértékletességre, a munka megbecsülésére és becsületes elvégzésére, és az Isten bevetett hitre – mondta Szombathelyen a Szent Márton templomban bemutatott búcsúi szentbeszédében Seregély István nyugalmazott egri érsek november 13-án. A szentmise után bemutatták azt az időrendi táblát amely a templom kriptájában nyugvó Erdődy-család  tiszteletére készült és átadták a Batthyány Erzsébetről elnevezett emlékszobát. 

Korunk Lázárjai a szegények - Pápai misével zárult a társadalomból kirekesztettek zarándoklata


Rómában a KaritászNOVEMBER 13-ÁN DÉLELŐTT FERENC PÁPA A SZENT PÉTER-BAZILIKÁBAN, A
RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ ELSŐ SZÁMÚ SZENTÉLYÉBEN MINTEGY HATEZER
EMBERNEK, A FEDÉL NÉLKÜLI, ELESETT SORSÚ ZARÁNDOKOKNAK TARTOTT
MISÉT. EZEN OTT VOLT A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ ÁLTAL
ELVITT NEGYVEN ZARÁNDOK IS. ŐK SZENT MÁRTON ÜNNEPNAPJÁRA, A
TÁRSADALOMBÓL KIREKESZTETT SZEMÉLYEK JUBILEUMI TALÁLKOZÓJÁRA
ÉRKEZTEK RÓMÁBA.

Egyházmegyei Családi Lelkinap 2016. Szentpéterfa


bodorkos-imre-plakat2016. november 19-én kerül megrendezésre Szentpéterfán kerül megrendezésre az Egyházmegyei Családi Lelkinap. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a www.csalad.martinus.hu oldalon lehet megtenni. Részletek a plakáton, amely letölthető pdf formátumba  itt. 

Támogatottak lelki estéje a körmendi Karitász szervezésében - A Körmendi Plébánia hírei


Lelki esteNovember 8-án, kedd este gyűltünk össze a plébánia közösségi házában, hogy ne csak testi, hanem lelki szegénységünket is csillapítsuk. 

Biztonságpolitika testközelből - A Premontrei Gimnázium hírei


Biztonságpolitika a Premontreiben2016. november 9-én a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium vendége volt Dr. Tömböl László nyugállományú vezérezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, a Magyar Honvédség korábbi vezérkarfőnöke. 

Szent Mártonnak ünnepén - Lezárult a Szent Márton Jubileumi Év a Szombathelyi Egyházmegyében - videóval

Szent Márton ünnepZsúfolásig megtelt a szombathelyi Székesegyház november 12-én, amikor Császár István egyházmegyei kormányzó lezárt a Szent Márton Jubileumi Évet. Dr. Bábel Balázs szentbeszéde cikkünk végén tekinthető meg. 

Irodalmi est az Egyházmegyei Könyvtárban


Irodalmi estNovemberben is mindenkit szeretettel vár az Egyházmegyei Könyvtár a teremkönyvtárban megrendezésre kerülő Irodalmi estekre.